Kazak Heyet Antalya Hastanelerinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Sağlık

Kazak Heyet Antalya Hastanelerinde İncelemelerde Bulundu

Sağlık turizmi için Kazakistan'dan gelen 13 kişilik heyet, Antalya'daki hastanelerde incelemelerde bulundu.

14.01.2016 17:15

Sağlık turizmi için Kazakistan'dan gelen 13 kişilik heyet, Antalya'daki hastanelerde incelemelerde bulundu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Kazakistan'ın Antalya Konsolosluğu, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB), Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Antalya Valiliği organizasyonunda Kazakistan'a yönelik sağlık turizmi alanında tur programı düzenlendi.

Kazakistan'dan sağlık sektörüyle ilgili medya mensupları, hastane yöneticileri, doktorlar ile sağlık turizmi acente yetkililerinden oluşan 13 kişilik heyet, Antalya'nın Kemer ilçesine geldi. Kentin sağlık turizmi potansiyelini görmek için gelen Kazak heyet, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve özel hastanelerde incelemelerde bulundu.Program kapsamında Beldibi Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, konuk heyete Antalya'daki sağlık hizmetleri, 112 Acil Servis ve hastanelerin potansiyelini anlattıklarını bildirdi.Kazakistan'da yurt dışında tedavi olmak isteyen hastalara talip olduklarını anlattıklarını aktaran Hülür, "Antalya'nın zaten bir turizm potansiyeli var. Biz Kazakistan'daki sağlık turizmi kapsamına giren hastalara talip olduğumuzu, mevcut kapasitemizi ortaya koyarak anlatmaya çalıştık" dedi.

"İlişkilerimizin gelişeceğini umuyoruz"

Kazak heyet adına konuşan Almata Devlet Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Oralbay Darmenov ise Antalya'da ziyaret ettikleri hastanelerin çok gelişmiş olduğunu gördüklerini söyledi.Antalya'nın özellikle organ naklinde ciddi verilere ulaştığına şahit olduklarını ifade eden Darmenov, "Sağlık yönetimindeki sistemleriniz ve teknikleriniz çok hoşuma gitti. Türkiye'deki uzman doktorların, yurt dışında da uzmanlıklarını artırdıkları dikkatimizi çekti. İlişkilerimizin gelişeceğini umuyoruz. Buradaki sağlık sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri ülkemizdeki meslektaşlarımızla paylaşacağız" dedi.

"Türkiye pazarını büyütmeyi düşünüyoruz"

Kazakistan'da sağlık turizmi işi yapan Murat Bazarbayev, geçen yıl yurt dışında tedavi olması için 120'den fazla hasta gönderdiklerini, ana pazarlarının Güney Kore olduğunu söyledi.Türkiye pazarına henüz hasta göndermediklerini anlatan Bazarbayev, şöyle konuştu: "Türkiye'nin ciddi oranda sağlık turizmi pazarı olduğunu anladım. Umuyorum ki bundan sonra buraya göndereceğimiz hasta sayıları artacaktır. Güney Kore'nin yanı sıra Türkiye'nin de büyük bir pazar olabileceğini düşünüyorum. Güney Kore'de bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Güney Kore'nin yemek kültürü bize uygun değil. Ayrıca dil konusunda da sıkıntı yaşıyoruz. Güney Kore'de spesifik yemeklerde domuz etinin kullanılması, hastalarımız için büyük sorun oluyor. Türkiye'de ise bu sorunlar aşılmış durumda. Dil sorununda da yüzde 40 oranında dillerimiz yakın. Önümüzdeki yıllarda Türkiye pazarını büyütmeyi düşünüyoruz."Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) uzmanı Osman Erol Saraydere de ajans olarak 2010'dan bu yana sağlık turizmi alanında faaliyetleri olduğunu anlattı.Antalya'nın gelişmiş bir sağlık altyapısı olduğuna işaret eden Saraydere, "Burada çok büyük organ nakilleri ve kanser tedavileri uygulanmakta. Amacımız Antalya'nın bu başarısını dünyaya tanıtmak. Dünyadan da buraya hastalar getirmek. Turizmi sadece deniz, kum ve güneş üçlüsüne sıkıştırmamak gerekiyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Kazak Heyet Antalya Hastanelerinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement