KCK Ana Davası Sanığı Norveç'te Yakalandı - Son Dakika
Güncel

KCK Ana Davası Sanığı Norveç'te Yakalandı

KCK Ana Davası Sanığı Norveç\'te Yakalandı

PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında 6 yıldır hakkında yakalama kararı bulunan sanık Mustafa Sarıkaya, Norveç'te yakalandı.

04.02.2016 12:26  Güncelleme: 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında, aralarında HDP'li 8 milletvekilinin de bulunduğu 190 şüpheliye ilişkin dava devam ediyor.

FİRARİ SANIK NORVEÇ'TE YAKALANDI

Dava kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan, "terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" suçlarından 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen firari sanık Sarıkaya, Norveç'te gözaltına alındı. Mahkeme, Adalet Bakanlığına Sarıkaya'nın Türkiye'ye iade edilmesi talebiyle yazı gönderdi.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI TALEBİ

Mahkeme, tahliye olduktan sonra 1 Kasım 2015'te 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde HDP'den milletvekili seçilen Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım'ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle Anayasa'nın 83. maddesine istinaden "dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması"na karar verdi.

Bu kapsamda hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

KIŞANAK'IN DOSYASI DA EKLENDİ

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın dosyasının da KCK ana davasıyla birleştirilmesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 190 sanık hakkında, "Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KCK Ana Davası Sanığı Norveç'te Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Muhtar: Ne yapalım yakalandıysa ! Memlekete getirmeyin sıkın orayada gömün ! 4 0 Yanıtla
  • Türk : Avrupayi gaza getirimeye çalışıyor Türkiye İspanya geçen 9 ETA komünist örgütün yöneticileri ni göz altına aldı Türkiye pkk dedi şimdi Norveç diyorlar Norveç insan haklarının en iyi olduğu ülke dikkatinizi çekerim bu haber yalan 1 1 Yanıtla
  • el kazim: isidin elinde olacaklardi kafalarina birer tane SIKARLARDI mahkemeyede gerek kalmazdi 2 0 Yanıtla

Advertisement