Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'tan Bayram Turu - Son Dakika
Yerel

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'tan Bayram Turu

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak\'tan Bayram Turu

Türkiye’nin en nitelikli kurban satış alanlarını kurarak vatandaşların takdirini kazanan Keçiören Belediyesi, Ovacık’taki modern kurban kesim tesisleri sayesinde Keçiörenlilerin kurban ibadetlerini rahat ve huzurlu biçimde yerine getirmelerini de sağladı.

25.09.2015 14:19

Türkiye'nin en nitelikli kurban satış alanlarını kurarak vatandaşların takdirini kazanan Keçiören Belediyesi, Ovacık'taki modern kurban kesim tesisleri sayesinde Keçiörenlilerin kurban ibadetlerini rahat ve huzurlu biçimde yerine getirmelerini de sağladı.

Kurban Bayramı'nın ilk günü Ovacık'taki kurbanlık kesim tesislerine giden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, uzman personel tarafından yapılan kurbanlık kesim işlemlerini yerinde inceledi. Bayram namazını Esertepe Merkez İ. Melih Gökçek Camii'nde kılan Mustafa Ak, namazdan sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaştığı Keçiörenlilere lokum ikram eden Başkan Ak, çocuklara bayram harçlığı vermeyi de ihmal etmedi. Daha sonra Ovacık'a giderek Keçiören Belediyesi'ne ait tesislerde bulunan modern mezbahanedeki kurbanlık kesim işlemlerini inceleyen Başkan Ak, vatandaşlara herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Kurbanlık sırasını bekleyen vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını kutlayan Başkan Ak, mezbahane hizmetleri ile ilgili görüş ve önerileri dinledi.

"HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK"

Modern mezbahane sayesinde istenmeyen görüntülerin yaşanmadığını belirten Mustafa Ak, "İki bant olarak hizmet veren tesislerimiz hızlı bir şekilde çalışıyor ve vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlıyor. Keçiörenlilerin Kurban Bayramı boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamaması için her türlü tedbiri aldık. Mezbahanenin dışında kurbanını kesmek isteyen vatandaşlarımız için de Keçiören genelinde 12 noktayı kesim alanı olarak belirledik. 23 Nisan, Atapark, Esertepe, Yeşiltepe, Aktepe, Ufuktepe, Uyanış, Kalaba, Fatih, İncirli ve 19 Mayıs semt pazar yerlerlerinde vatandaşlarımız kurbanlıklarını kendileri kesebiliyorlar" diye konuştu.

Mezbahaneye gelen Keçiörenliler ise kurbanlık kesimi ile ilgili hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ederek "Elimiz değmeden dini vecibelere uygun şekilde vekaletimiz alınarak kurbanımız kesiliyor. Çok memnunuz. Hem Başkanımızdan hem de tesis çalışanlarından Allah razı olsun" görüşünü dile getirdiler.

"İKİ DAKİKADA BİR KURBANLIK KESİLİYOR"

Keçiören Belediyesi tarafından Ovacık'ta kurulan mezbahane, uzman personeli ve modern ekipmanları sayesinde vatandaşların kurban ibadetlerin rahat ve huzurlu biçimde yerine getirmelerine imkan tanıyor. Vatandaşların kurbanlıkları bayram öncesinden aldıkları sıraya göre sistemli ve hızlı bir şekilde kesilirken hijyen kuralları da en üst seviyede tutuluyor. Modern tesislerde iki dakikada bir kurbanlığın kesimi yapılabilirken, günde bin adet kurbanlığın kesim işlemleri tamamlanabiliyor. Usta kasapların görev yaptığı mezbahanede, Keçiören Belediyesi tarafından özel olarak kurulan kurban taşıma ekibi de kesilen kurbanlıkların taşınması konusunda ücretsiz hizmet veriyor. Veteriner hekimlerin gözetiminde yapılan kesim işlemleri sırasında hazır bekleyen sağlık ekipleri de etlerini parçalarken yaralanan vatandaşlara anında müdahale ediyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'tan Bayram Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement