Kıbrıs Şehidine Temsili Şehit Mezarı - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs Şehidine Temsili Şehit Mezarı

Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan Deniz Er Kalafatoğlu için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in talimatıyla temsili şehit mezarı inşa ettirildi.

29.09.2014 11:47  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan Deniz Er Halil Kalafatoğlu için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in talimatıyla temsili şehit mezarı inşa ettirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinden bazı haberlere yer verildi.

Buna göre, bazı basın yayın organlarında Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan Deniz Er Kalafatoğlu için anıt yaptırılması talebine ilişkin haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Bunun üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, konuyla ilgili yardımcı olunması talimatı verdi. Milli Savunma Bakanlığının Şehitlik Yönergesi'ne göre temsili şehit mezarı yapılabileceğinin belirlenmesi üzerine şehidin ailesiyle görüşülerek aile mezarlığında uygun bir yer belirlendi. İnebolu Kaymakamlığı ve belediyenin imkanlarıyla hazırlanan altyapının ardından yönergede belirtilen esaslara uygun olarak temsili şehit mezarı inşa ettirildi. Ücret kaymakamlık tarafından karşılanırken mezarın etrafı ağaçlar ve bayraklarla süslendi.

TURAZ Kartalı

Türkiye- Azerbaycan Ortak Hava Savunma Tatbikatı (TURAZ Kartalı), Azerbaycan'ın ev sahipliğinde yapılmaya başlandı.

2 Ekim'e kadar sürecek tatbikatla tanıma/tanıtma, dost/düşman ayırma ve önleme usullerini geliştirmek, hava sahası kontrol planı hazırlamak, kontrol ve yönetimi usullerini denemek, hava savunma sistemleriyle ilgili algılama ve elektronik taarruz tekniklerinin etkinliğine yönelik denemeler yapmak, Türk ve Azeri askeri personelin birlikte çalışabilirliğini geliştirmek amaçlanıyor. Tatbikata Azerbaycan'a ait iki MIG-29, iki SU-25 uçağı ve muhtelif helikopterle Türkiye'ye ait altı F-16, iki S-70 helikopteri, iki AH-1W silahlı helikopter katılıyor.

Kabil'de kadınlara yemek

Şehit Sıhhiye Onbaşı Yiğit Şahan'ın Şehadet Belgesi, 57'nci Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Büker ve eşinin, şehidin anne, baba ve dedesine yaptığı ziyarette verildi.

Kabil Eğitim Yardım ve Danışma Komutanlığınca Milli, Dini ve Özel Günlerde Etkinlik ve Sosyal Faaliyetler Düzenlenmesi Projesi kapsamında 400 kadın için yemek düzenlendi.

Afgan kadınlarının topluma, sosyal hayata ve eğitime daha fazla katılımını teşvik etmek maksadıyla düzenlenen etkinliğe Kadın İşleri Bakan Yardımcısı Müjgan Mustafavi de katıldı. Etkinliğin sonunda 50 Kur'an-ı Kerim ve 400 battaniye dağıtıldı.

- Türk Atış Milli Takımı'nın başarıları

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Boğazören köyünde rahatsızlanan bir kişiyle yine aynı ilçede yüksekten düşen bir kişi tedavi için askeri helikopterle Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi.

Türk Atış Milli Takımı, İspanya'da yapılan 51'inci Tüm Dallar Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda tabanca branşında çeşitli başarılar elde etti.

Şampiyonada Jandarma Başçavuş Yusuf Dikeç, 25 metre standart tabanca branşı ile 25 metre merkez atışta dünya şampiyonluğunu elde etti. 10 metre havalı tabanca branşında ise dünya ikincisi oldu. Kara Pilot Üsteğmen Fatih Kavruk, Jandarma Başçavuş Yusuf Dikeç ve Hava Bakım Kıdemli Başçavuş Murat Kılıç'tan oluşan 25 metre standart tabanca takımı ise 19 ülke arasından dünya üçüncüsü oldu.

CİNNAH 2014

Türkiye- Pakistan Ortak Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı (CİNNAH 2014), Isparta'daki Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında gerçekleştirildi.

Türkiye ve Pakistan silahlı kuvvetlerinden birer komando kolunun katıldığı tatbikatla iki ülke komando ve özel kuvvet birlikleri arasında bilgi ve eğitim paylaşımı, iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki işbirliği ve dostluğun daha da güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Yarın sona erecek tatbikat süresince dağcılık, kol harekatı, meskun mahallerde muharebe, hava hücum harekatı ve terörizmle mücadele harekatı konularında eğitimlerle özel kuvvetler harekatı kapsamında küçük birlik harekatı, gerilla taktik ve teknikleri ile  karşı terörizm eğitimleri gerçekleştirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıbrıs Şehidine Temsili Şehit Mezarı - Son Dakika


Advertisement