Kılıçdaroğlu, Balıkesirli İşadamları ve Sanayilerle Buluştu (2) - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Balıkesirli İşadamları ve Sanayilerle Buluştu (2)

Kılıçdaroğlu, Balıkesirli İşadamları ve Sanayilerle Buluştu (2)

Açıklamayı böke YAPTI CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir'de işadamlarıyla 3 saat süren toplantısının ardından açıklamayı Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke yaptı.

15.09.2015 14:41

Açıklamayı böke YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir'de işadamlarıyla 3 saat süren toplantısının ardından açıklamayı Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke yaptı. Böke, bir başka salonda basın mensuplarlarına toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunurken, 5. kattaki toplantı salonundan inen Kılıçdaroğlu otelin önünde bulunan aracına bindi. Kılıçdaroğlu'nun önce Adnan Menderes Mahallesi'nde şehit Astsubay Deniz Göçkün'ün ailesini, ardından bir süre önce ameliyat olan partili Prof. Dr. Yılmaz Özbay'ı ziyaret edeceği açıklandı. Ancak Kılıçdaroğlu, ani bir kararla iki ziyareti de yapmadan Ankara'ya doğru yola çıktı.

'CHP ORTAK AKIL ÜRETİYOR'

Kılıçdaroğlu'nun ayrılmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin sorunlarının ortak akılla çözülmesi için biraraya geldiklerini söyledi.

Böke, Türkiye'nin çok önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu sorunların ortak akılla çözülmesi ihtiyacı her geçen gün derinleşiyor. Bu kapsamda hep beraber farklı şehirlerde bu ortak akılı üretmek ve bugün Türkiye'nin özellikle ekonomi alanında kanayan yarasına bir çare üretmek için toplantılar yapıyoruz. Bunlardan ilkini Gaziantep'te yaptık. Ardından Bursa, bugün de Balıkesir'de işadamlarımızla, sanayicilerimizle, tüccarlarımızla bir araya geldik. Türkiye bugün beş temel sorunda birleşiyor. İlki; toplumsal barış, toplumsal uzlaşı ihtiyacı. Bu sorunu hergün yaşıyoruz. Bir ikincisi ekonomi. Döviz kurundaki yükselme, işsizlik rakamları, büyümedeki yavaşlama Türkiye'nin acil çözüm ihtiyacı olan bir alan olarak ekonomiyi ortaya koyuyor. Bir diğeri özgürlükçü anayasa ihtiyacı. Hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesi. Eğitim alanında ciddi sıkıntılarımız olduğu aşikar. Öğrencilerimiz uluslararası sınavlarda dünyada maalesef hep sonunculuklarla Türkiye'ye geri dönüyorlar. Bir diğer alan da dış politika. Bu beş temel alandaki sorunları çözmek için Türkiye'nin siyasetin çok ötesinde ortak akıl üretmesi gerekiyor."

'ÖNEMLİ OLAN SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ'

CHP'de ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Selin Sayek Böke, bir basın mensubunun "Toplantıda konuşulan sorunlar değerlendirilecek mi? Bununla ilgili ne yapacaksınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Türkiye'nin hep birlikte birbiriyle konuşarak çözüm üretme ihtiyacı çok aşikar. Her toplantının sonunda zaten bir değerlendirme yapılıyor. 1 Kasım bizim için bir seçim tarihi değil, önemli olan Türkiye'nin sorunlarını çözmesi. Yani bu toplantılar o çözümlerin ortaya çıktığı, daha sonra da CHP'nin iktidarında uygulamak istediği esaslı önermelerin ortaya çıktığı toplantılar olacak."

LİSTEDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Selin Sayek Böke bir başka basın mensubunun, "Önseçim uygulanan illerde listelerde herhangi bir değişiklik olacak mı?" sorusunu da yanıtlarken, "Bu toplantılar CHP'nin iç dinamikleriyle ilgili değil. Asla listelerle ilgili değil. Onun için bu yönde bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. Bu toplantıların amacı Türkiye'nin kanayan yaralarına çözüm üretmektir. Bizim meselemiz şu anda listelerden daha çok Türkiye'nin hangi sorunları olduğu meselesidir. Şimdi de bu konuda konuşmak uygun olmaz" dedi. - Böke

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Balıkesirli İşadamları ve Sanayilerle Buluştu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement