Kılıçdaroğlu: Suriyelileri Ülkelerine Göndereceğim - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Suriyelileri Ülkelerine Göndereceğim

Kılıçdaroğlu: Suriyelileri Ülkelerine Göndereceğim

Urfa'da halka hitap eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin Ortadoğu politikasına eleştirdi ve Suriye'de barışı sağlayacaklarını söyledi.

02.06.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimleri için çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şanlıurfa'da halka seslendi.

Milletvekili adaylarıyla Topçu Meydanı'nda seçim vaatlerini dile getiren Kılıçdaroğlu, Urfalılardan destek istedi. 7 Haziran'da herkesin mutlaka oy kullanmasını isteyen Kılıçdaroğlu, hükümetin ekonomi ve dış politikasını eleştirdi. Hükümetin 13 yıllık iktidarında 17 milyon yoksul ve işsiz yarattığını belirten Kılıçdaroğlu, Suriye konusunda da hükümetin Müslümanı Müslümana kırdırdığını söyledi.

'ÇİFTÇİYİ ELEKTRİK BORCUNA MAHKÛM EDİYORLAR'

Emeklilere her bayramda birer maaş ikramiye verecekleri vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu, "Onlar yakutta, pırlantada KDV'yi ve ÖTV'yi sıfırladılar. Ben de çiftçinin mazotundan sıfırlıyorum. Kardeşim sen pırlantayı seviyorsun ben de çiftçiyi seviyorum. Çünkü çiftçi üretecek ve kazanacak. Konya'dan küçük Hollanda yılda 120 milyar dolar tarım ihracatı yapıyor. Devasa Türkiye Cumhuriyeti'nin ise sadece 12 milyar dolar. Bizim neyimiz eksik? Her şeyimiz var, sadece namuslu ve halkını düşünmeyen siyaset. Çiftçilerin hakkı olan parayı vermemek için elektrik borcuna mahkûm ediyorlar. Ben bu konuyu çok iyi biliyorum" diye konuştu.

ORTADOĞU POLİTİKASI

Ortadoğu politikasında hükümeti uyardıklarını belirten Kılıçdaroğlu, Suriye'nin çözümünün kendisinde olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Onlara, 'bir yerde ateş varsa benzinle değil suyla gidilir' dedik. Ateşi söndüreceksin ve bir başka ülkenin iç işlerine karışmayacaksın. Eskiden Ortadoğu'da sorun olduğu zaman büyük ülkeler Türkiye'ye gelirlerdi ve 'bizi barıştırın' derlerdi. Şimdi ise tırlara silahları yükleyip gönderiyorsun. Müslüman'ı Müslüman'a kırdırıyorsun. Suriye'de barışı sağlayıp Suriyeli kardeşlerimizi geri göndereceğim. Herkes doğduğu topraklarda yaşamak ister. Ben 2 milyon Suriyeli kardeşime söylüyorum senin sorununu çözecek olan benim" dedi.

'HİÇBİR AİLENİN GELİRİ 720 LİRANIN ALTINA DÜŞMEYECEK'

Urfa'da yaşanan elektrik kesintilerine de değinen Kılıçdaroğlu, şubat ayında Urfa'ya geldiğinde yine elektriklerin olmadığını söyledi. Ülkede işsizlik ve yoksulluğun arttığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bir yerde ve evde işsiz varsa o yerde huzur olmaz. Hiç bir ailenin geliri 720 liranın altına düşmeyecek. Ben size her kuruşun hesabını vereceğim ve yolsuzluğu bitireceğim. Asgari ücret bin 500 TL olacak. Ankara'da oturan beyler bunun zulüm olduğunu söylüyor. Mazot fiyatında dünya lideriyiz. Çiftçiye mazotu 4 liradan satan başka bir ülke yok Türkiye dışında" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun Topçu Meydanı'nda az bir kalabalığa hitap etmesi dikkatlerden kaçmadı. Sık sık sözleri 'başbakan Kemal' sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, mitinge katılanlardan seçimde destek sözü isteyerek konuşmasını bitirdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Suriyelileri Ülkelerine Göndereceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • vatandaş63: bence mhp ve chp nin iktidar olması için yapacakları ilk iş başkanlarının değişmesi,halka diyorlar öyle böyle ama bence ak partinin hep kazanmasındaki en önemli rol oylarının sürekli düşüyor olmasına rağmen bi türlü tüm hala güven verip türkçü kürtçü arap ayrımı yapmadan kucaklayamamalarıdır o yüzdendir ki bu başkanlar bu partilerde olup devam ettikçe daha çooook konuşmaktan öteye gidemezler.. 0 0 Yanıtla

Advertisement