Kılıçdaroğlu, Yunanistan Başbakanı Çipras'la Görüştü (2) - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Yunanistan Başbakanı Çipras'la Görüştü (2)

Öztrak: GÖRÜŞMEDE MÜLTECİ, KIBRIS VE EGE SORUNLARI İLE AB SÜRECİ ELE ALINDI CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü.

18.11.2015 21:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öztrak: GÖRÜŞMEDE MÜLTECİ, KIBRIS VE EGE SORUNLARI İLE AB SÜRECİ ELE ALINDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Görüşmeye ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak görüşmede, bölgede yaşanan mülteci, Kıbrıs ve Ege sorunlarının, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinin ele alındığını belirterek, "Mülteci sorununu konusunda Suriye'ye bir an önce barışın gelmesi şart. Mülteciler konusunda bizim sahip olduğumuz değerler bu sorunun bir an önce çözülmesini gerektiriyor" dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sheraton Otel'de bir araya geldi. Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da katıldı. Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak gazetecilere açıklama yaptı. Öztrak, görüşmede bölgede yaşanan sorunların ve Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinin ele alındığını belirterek, "Hem Kıbrıs'ta hem Türkiye'de, Türkiye ile Yunanistan arasında kültürel faaliyetlerin daha da geliştirilmesinin iki ülke arasındaki samimi ilişkilerin daha da güçlenmesine neden olacağı üzerinde duruldu" dedi.

TÜRKİYE'DE CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN HUKUK DIŞINDAKİ HER TÜRLÜ UYGULAMAYA KARŞIYIZ

Kaynak Holding'e kayyum atanmasına ilişkin bir soruya Öztrak şöyle yanıt verdi: "Türkiye'de can ve mal güvenliğini tehdit eden hukuk dışındaki her türlü uygulamaya karşıyız. Özellikle basın özgürlüğüne yönelen, muhalif olan iş alemi üzerinde tehdit olduğu yönünde izlenim uyandıran her türlü uygulamanın CHP karşısındadır. Türkiye'de hukuk uygulanmalıdır." Öztrak, görüşmede seçim sonuçlarının değerlendirilmediğini söyledi.

MÜLTECİ SORUNUNU KONUSUNDA SURİYE'YE BİR AN ÖNCE BARIŞIN GELMESİ ŞART

Faik Öztrak, 'mültecilerle ilgili olarak hangi konularda görüş birliğine varıldı' sorusu üzerine şunları söyledi: "Bu sorunun çözülebilmesi için Suriye'ye bir an önce barışın gelmesi şart ve Suriye'nin bir an önce yeniden ülkesinden kaçan insanları geri alabilecek güce kavuşması şart. Eğer insanlar Ege Denizi'ni geçerken hayatlarını kaybetmeyi göze alabiliyorlarsa, bunu bir takım Türkiye'de alacağınız önlemlerle, Avrupa'da alacağınız önlemler bu göçü durdurabilmeniz mümkün değil. Bu göçü ancak ve ancak kaynağındaki sorunu gidererek durdurmanız mümkün."

MÜLTECİLER KONUSUNDA BİZİM SAHİP OLDUĞUMUZ DEĞERLER BU SORUNUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİNİ GEREKTİRİYOR

Mültecilerle ilgili iki ülkenin veya partinin eylem planı olup olmadığına dair soruya Öztrak, "Bizim sahip olduğumuz değerler bu sorunun bir an önce çözülmesini gerektiriyor. Tüm tarafların üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi lazım" diye yanıt verdi.

Öztrak, görüşmede Suriye sınırındaki tehditle ilgili de değerlendirme yapıldığını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Yunanistan Başbakanı Çipras'la Görüştü (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement