Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'den Kısa Kısa

Kırklareli\'den Kısa Kısa

Lüleburgaz'da süne ile mücadele çalışması başladı.

24.04.2014 17:41

Lüleburgaz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Karaman, süne ile mücadele çalışmalarının başlandığı bildirildi.

Karaman, yaptığı yazılı açıklamada, müdürlük personelinin ilçeye bağlı köylerde süne ile mücadele konusunda çiftçilere eğittim vermeye başladığını söyledi.

Sünenin hububatın en önemli zararlısı olduğunu ifade eden Karaman, "Sünenin kışlaklardan inişleri ve yumurta bırakma dönemi başlamıştır. Çiftçilerimizin buna dikkat etmeleri ve bu zararlıyı gördükleri zaman Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Süne ekip şefliğiyle iletişime geçmeleri çok önemlidir" dedi.

-Lüleburgaz Belediye Başkanı Halebak'a ziyaret

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na katılmak için Lüleburgaz'a gelen yabancı misafirler, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak'ı ziyaret etti.

Halebak, burada yaptığı konuşmada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Azerbaycan, Bulgaristan, Gagavuzya, Kırgızistan, Romanya ve Yakutistan'dan 66 çocuk ve 45'te yetişkinin katıldığını söyledi.

Yabancı misafirlerin etkinliklere renk kattığını belirten Halebak, ziyaret sırasında ağlayan çocuklara "Sizleri bir daha ki yıl tekrar ilçeye bekliyorum. Sizlerin ağlamanızı istemiyorum. Buradan mutlu ve gülerek ayrılmanızı istiyorum" diyen konuştu.

Başkan Halebak, ziyaret sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

-Öğrencilere hijyen eğitimi verilecekLüleburgaz Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Aydın, en kısa sürede öğrencilere hijyen eğitimi vermeye başlayacaklarını söyledi.

Aydın, müdürlükte yaptıkları toplantıda, 9,10 ve 11. sınıfta okuyan öğrencileri hijyen konusunda bilgilendirmek için yapacakları çalışmaları planladıklarını belirtti.

Toplantıya okul müdürlerinin katıldığını ifade eden Aydın, "Müdürlük olarak hijyene çok önem veriyoruz. Öğrencilerimizi hijyen konusunda bilgilendirmek için bir planlama yaptık. En kısa sürede öğrencilere hijyen eğitimi vermeye başlayacağız" diye konuştu. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement