Konaklı Deve Güreşleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Yerel

Konaklı Deve Güreşleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Konaklı Deve Güreşleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Ödemiş'in Konaklı beldesinde geçtiğimiz pazar günü 18.'si düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere de sahne oldu.

12.03.2013 07:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş'in Konaklı beldesinde geçtiğimiz pazar günü 18.'si düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere de sahne oldu. Deve güreşi için toplanan vatandaşların birçoğu mangal yapıp güzel havadan yararlanırken, deve güreşleri esnafın da yüzünü güldürdü.

Birçok vatandaş arenanın kıyısında kurdukları masalarda baharın gelişini kutladılar. Gün boyunca davul zurnanın hiç susmadığı güreşler için çeşitli bölgelerden esnaflar da Konaklı arenasının yolunu tuttu.

Arena çevresinde en çok ilgiyi deve sucuğu ile deveci poşusu satanlar gördü. Deve güreşlerinin bir anısı olarak satılan poşular, kadın-birçok vatandaşın omzunu süsledi.

Farklı bir lezzete sahip olan deve sucukları da vatandaşlar tarafından kilolarca satın alındı. Deve sucuğunu arenada satışa sunan İl Genel Meclisi üyesi Adnan Saygılıer, "Deve etinin bilindiği üzere birçok faydası var. Bu şifalı lezzeti sucuk olarak vatandaşımızla buluşturduk. Ege bölgesinin birçok yerinde yapılan güreşlere de giderek sucuklarımızı halkımıza sunuyoruz. Vatandaşlarımızın hem lezzetli, hem de ekonomik olan deve sucuğuna güzel ilgisi var. Kış mevsiminde sıhhi koşullarda hazırlanan deve ve dana sucuklarını tüm vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum" dedi.

Şölen şeklinde geçen deve güreşlerini yerinde takip eden Ödemiş protokolü, ortaya çıkan renkli manzaraları cep telefonlarının kameralarıyla ölümsüzleştirdi. Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, arenaya girer girmez rastladığı ilginç manzaraları fotoğrafladı. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de, piknik yapan izleyicilerden kendisine sevgi gösterisinde bulunan bir grubun cep telefonuyla fotoğrafını çekti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konaklı Deve Güreşleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement