Kosova Terör Tehditi Sıralamasında 54. Sırada - Son Dakika
Güncel

Kosova Terör Tehditi Sıralamasında 54. Sırada

Kosova Terör Tehditi Sıralamasında 54. Sırada

Avustralya Ekonomi ve Barış Enstitüsü'nün yayımlanan yıllık raporunda 2012 yılına kıyasla 2013 yılında dünyada terörden öldürülenlerin sayısının yüzde 62 oranında arttığı açıklandı.

24.11.2014 17:46

Avustralya Ekonomi ve Barış Enstitüsü'nün yayımlanan yıllık raporunda 2012 yılına kıyasla 2013 yılında dünyada terörden öldürülenlerin sayısının yüzde 62 oranında arttığı açıklandı. Raporda yayımlanan haritada koyu renkteki ülkeler terör tehlikesinin en fazla olduğu ülkeler olarak gösteriliyor.

Terör tehlikesinin en yüksek olduğu Irak, Afganistan, Pakistan, Nijerya ve Suriye gibi ülkelerde terör eylemlerinde öldürülenlerin toplamının üçte ikisi hayatını kaybetmiş bulunuyor. Bu beş ülkenin yanı sıra terör tehlikesi Angola, Bangladeş, Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Fildişi, Etiyopya, Iran, İsrail, Mali, Meksika, Birmanya, Sri Lanka ve Uganda gibi ülkelerde de bulunuyor.

Kosova bu araştırmadaki toplam 162 ülkeden terör tehdidi sıralamasında 54'üncü ülke olarak yer alıyor. Bölgedeki diğer ülkeler arasında Bulgaristan 60'ncı, Makedonya 75'inci, Sırbistan 89'uncu, Arnavutluk 107'nci, Türkiye ise 17. Sırada yer almakta.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Terör Tehditi Sıralamasında 54. Sırada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement