Kremlin: Erdoğan ve Putin Paris'te Görüşmeyecek - Son Dakika
Dünya

Kremlin: Erdoğan ve Putin Paris'te Görüşmeyecek

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Paris'teki BM İklim Değişikliği Zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "görüşmeyi planlamadığını" açıkladı.

30.11.2015 12:45  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kremlin, Paris'te bugün başlayan Dünya İklim Zirvesi'nde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir görüşme gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

"GÖRÜŞME OLMAYACAK"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin Rus lider Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Paris'te görüşme yapıp yapmayacağı sorusuna şu yanıtı verdi:

"Erdoğan ile görüşme yapılması planlanmıyor. Böyle bir görüşme söz konusu değil. Görüşme olmayacak. (Putin'in) takviminde (Erdoğan ile) herhangi bir temas yer almıyor."

OBAMA İLE GÖRÜŞEBİLİR

Öte yandan Peskov, Putin'in Paris'te ABD Başkanı Barack Obama ile planlanmamış formatta görüşme yapması ihtimalini yok saymadıklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov da Putin'in Paris'te planlanmamış görüşmeler yapabileceğini söyledi. Uşakov'un açıklamalarına göre, Putin'in Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı görüşmeye AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker de katılabilir.

ERDOĞAN 'KONUŞALIM VE SORUNU ÇÖZELİM' DEMİŞTİ

Su-24 uçağının düşürülmesi sonrası Türk-Rus ilişkilerinin onarılması amacıyla Paris'te Rusya lideri Putin ile görüşmek istediğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü Balıkesir'de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yaşanan hadiseden üzgünüz ama temenni ederiz bundan sonra böyle bir şey olmaz. İhlallerin devam etmesinin dostlukla misafirlikle, iyi niyetle bir ilgisi yoktur. Mücadelemizi diplomatik kanallarla sürdürmekte kararlıyız. Rusya ile aramızda baş gösteren meselenin büyümesi, bizleri geleceğe yönelik üzücü sonuçlar doğurmasın istiyoruz, tarafların özenli bir yaklaşım sürdürmesini istiyoruz. Rusya'ya diyoruz ki, gelin bu meseleyi de aramızda kendi sınırları içinde konuşalım ve çözüme kavuşturalım. Konuyu tüm ilişkilerimizin zarar göreceği bir boyuta vardırıp, kimseyi de sevindirmeyelim. Pazartesi günü Paris'te yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvesi, ilişkilerimizin tamiri için bana göre bir fırsat olabilir. Bunu fırsata dönüştürmek suretiyle orada bu görüşmeleri yapma imkanımız da olabilir."

KREMLİN "ÖZÜR YOKSA GÖRÜŞME DE YOK" DEMİŞTİ

Bundan önce de Kremlin tarafından görüşmenin ancak Türkiye özür dilerse gerçekleşeceği belirtilerek, "Türkiye özür dilemeye hazır değilse, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme talebini reddediyoruz" denilmişti.

Kremlin: Erdoğan ve Putin Paris\'te Görüşmeyecek

Son Dakika Dünya Kremlin: Erdoğan ve Putin Paris'te Görüşmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (76)

  • öz CİZRELİ: Putin erdoğan için gözüme gözükmesin demiştir. 12 13 Yanıtla
  • dikici: hacı hocadan devlet adamı olmaz gordunuzmu akp li bademler elin oğlu böyle dik. Sizinkiler gibi tukurdugunu yalamiyor. Atatürk ve İnönü den biraz devlet adamlığı nasıl olur ogrenseydiniz. ama nerde sizde o kapasite ileriyi görmek. yazık turkuyeye. 12 12 Yanıtla
  • Bize yazıklar olsun: Bunca tantanaya katlanmak yerine adamların uçağını yok yere düşürmeseydik ne olurdu sanki? Türkiyenin eline geçti şimdi biri çıkıp söylesin. Hanginiz itibar kazandınız? Birilerinin cebine para mı girdi? Halen saf selek insanlar tayipe alkış tutuyor. Rus uçağının sınırı ısrarla ihlal ettiği ve defalarca uyarıldığı tamamen yalandır. Yanlış bilgilendirmedir. Hadi bir halt ettiysek bari özür dileyelim. Artık zorla kaşınmak diye buna derler. Rusya cezayı kesecektir. 7 15 Yanıtla
  • mert: dünya reis den korkuyor 12 8 Yanıtla
  • hshdjdj: Erdoğan bir dünya lideri Putin seve seve görüşecek Sıkıysa görüşmesin 7 11 Yanıtla
  • Nisantasli: Potinin son kullanma tarihi coktan gecti ,alti delik su aliyor. 13 4 Yanıtla
  • MireBota: Bizim xirpo gene rezilOldu 4 12 Yanıtla
  • mete: AKKOYUNLAR BUNA NE DİYECEKSİNİZ 10 5 Yanıtla
  • doğrusu: lan takan yok bizi. hala lider mider diyorlar. kendi kendimize gelin güvey oluyoruz. 10 5 Yanıtla
  • alperen 44: He cok korkuyo adam okadar korkuyoki 3kez tayyipe yok cekio bzmki halen gorsmek icin cirpiniyo 9 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement