Küresel Vesayet Karşısında Müslümanlar Konferansı" - Son Dakika
Güncel

Küresel Vesayet Karşısında Müslümanlar Konferansı"

Küresel Vesayet Karşısında Müslümanlar Konferansı"

Gazeteci yazar Dilipak: "Küresel emperyalizme ve dayatmalara karşı bireysel olarak manevi donanımla direnilebileceğini düşünüyorum"

08.02.2014 17:54

Rabia Platformu Sözcüsü ve gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, küresel emperyalizme ve dayatmalara karşı bireysel olarak manevi donanımla direnilebileceğini düşündüğünü söyledi.

Dilipak, Ereğli Özgür-Der temsilciliğince Mavi Organizasyon Salonu'nda düzenlenen "Küresel Vesayet Karşısında Müslümanlar" konulu konferansta yaptığı konuşmada, küresel intifada ya da küresel sömürgeciliğin ezeli ve ebedi mücadelenin negatif kanadını temsil etiğini savundu.

"Allah sizi Suriye ve Filistin'le imtihan ediyor. Kim bilir, belki Ergenekonlar, paralel devletler bizim kuyuyla imtihanımızdır" diyen Dilipak, şöyle konuştu:

"Biz bunları idrak eder, çözüm üretebilirsek malımızla, canımızla ve sevdiklerimizle Allah yolunda yürüyüşümüzü sürdürecek olursak sonunda varacağımız yer çok önemli. Ben öyle düşünüyorum ki Filistin, Kudüs, Suriye ve Mısır bizim için cihad ve şehadet mektebi olmuştur. Hayatla ölümü, dünyayla ahireti sorgulamak için iyi bir vesile olmuştur. Biz aydınlığı, hakkı, umudu, adaleti, barışı ve hürriyeti temsil ediyoruz. Ötekiler de bu ne değilse onu temsil ediyorlar. O bakımdan aslında çok da kederlenmemiz gereken bir durum değil. Allah sabır ve güç versin. Gelişmeler karşısında bizim hep şunu söylememiz lazım, 'Rabbim, beni sabredenlerden, şükredenlerden, direnenlerden bulacaksın."

Yeniden Müslüman olmaktan başka çareleri kalmadığını anlatan Dilipak,  "Küresel emperyalizme ve dayatmalara karşı bireysel olarak manevi donanımla direnilebileceğini düşünüyorum" dedi.

Dilipak, Suriye'ye yardım edeceklerine dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bütün bir yıl boyunca zekatı, kurban derisi, bütün kampanyalarda topladığımız para, devletin aktardığı, Türk Kızılayının fonlarından harcadığımız paranın en yüksek seviyesi 7 milyar dolar oldu. Sadece sigaraya verdiğimiz para bir yılda 10 milyar dolar. Somali, Libya, Mısır, Suriye... Hepsi 7 milyar dolar. Gelirine göre en yüksek yardım eden üçüncü ülkeyiz. Yaklaşık 300 milyon da aç çocuğumuz var. Sokaklarda hiç eski araba filan kalmadı. Zamanımızda herkes yamalı elbise giyerdi. 150 milyar dolar kasamızda para var. Bana kalırsa Somalili, Suriyeli kardeşlerimizin dualarının bereketi bunlar. Artık bizim sadece emperyalizmin yeryüzündeki zulümlerinden şikayet etmek değil, karanlığa küfür etmek yerine Allah aşkı için artık bir mum yakmamız, buna göre çocuklarımızı hayata hazırlamamız gerekiyor.

Üniversite okuyan çocuklar veya üniversite bitirenler, yeni bir sınava girmeden ilahiyatı okumalı. Hayatımıza çeki düzen vermemiz gerekiyor. Dünyada 1,5 milyar Müslüman var, 600 milyonu sadece Hindistan havzasında. Kim gidecek Hindistan'a? Kim biliyor Hintçe? Çocuklarımızı böyle bir dünya için hazırlamalıyız. Türk Hava Yolları (THY) zararına da olsa 110 noktaya uçuyor. Bizim 202 noktaya ulaşmamız gerekiyor. Meksika'ya, Arjantin'e ulaşmalıyız. Artık iki saatte dünyanın her yerine uçabiliyorsunuz. Buradan uçağa binince 2 saat sonra 3 kıtaya varıyorsunuz. Türkiye'nin konumu bakımından buna hazır başka bir yer yok. Bütün bu imkanlar bize bir sorumluluk da yüklüyor. Küresel vesayete karşı küresel direnişin merkezinde yer almalıyız."

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Yönetim Kurulu Üyesi ve Haksöz dergisi yazarı Hamza Türkmen ise Suriye'de Müslümanların yaşadıklarına dünya devletlerinin gözlerini kapadığını belirterek, "Müslümanlar, haysiyet mücadelesini teslim olmayarak, boyun eğmeyerek sürdürüyor. Ölüyorlar ama Allah'ın sesini yükseltmeye çalışıyorlar" ifadesini kullandı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küresel Vesayet Karşısında Müslümanlar Konferansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement