Kurtulmuş: "Teröre Pabuç Bırakmayız" - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş: "Teröre Pabuç Bırakmayız"

Kurtulmuş: "Teröre Pabuç Bırakmayız"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesini istemeyen bazı karanlık odakların 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren terörü devreye koyduğunu belirterek, “Kimseye pabuç bırakmayız” dedi.

21.01.2016 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesini istemeyen bazı karanlık odakların 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren terörü devreye koyduğunu belirterek, "Kimseye pabuç bırakmayız" dedi.

Açılış, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla Ordu'ya gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ilk olarak Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ın vefat eden annesi Zekiye Anlayan ile ilçe eşrafından Fahrettin Koç'un cenaze törenine katıldı. Cenaze namazını kılan Kurtulmuş, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'a ve Fahrettin Koç'un ailesine taziyelerini bildirdi. Buradan Ünye ilçesine geçen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Merkezi (ORMEK) Ünye Şubesi'nin açılış törenine katıldı.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ YOK EDECEĞİZ"

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin eğitim başta olmak üzere hemen her alanda ekonomik ve siyasi yönden hızlı bir kalkınma içerisinde olduğunu belirtti. Bu kalkınma, gelişme ve istikrarın önünü kesmek için bir takım odakların harekete geçtiğini söyleyen Kurtulmuş, "Kim ne yaparsa yapsın, hangi tuzakları kurarsa kursun Türkiye 2023 hedeflerine ulaşacaktır. Türkiye bugünden çok daha güçlü bir ülke haline gelecektir" diye konuştu.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Türkiye gelişmesinden, büyümesinden, güçlü bir ülke olmasından korkan bir takım çevrelerin maalesef 20 Temmuz'dan bu yana ortaya koyduğu olayları hep beraber izliyoruz. Önce Suruç saldırısı, arkasından Ankara saldırısı, arkasından İstanbul saldırısı ile birlikte Türkiye'ye birileri bir mesaj vermek istiyor. Bir terör örgütü ile canlı bomba eylemleriyle Türkiye'nin önüne engel koymaya çalışıyor. PKK terör örgütü Türkiye'nin önüne engel olmaya çalışıyor. Siyasi olarak istedikleri bir şey de yok. İstedikleri Türkiye'nin gidişatını, büyümesini engellemek. Öyle yapacaklarını zannediyorlar. Güvenlik güçlerimiz şu anda sokak sokak, mahalle mahalle devam eden mücadele ile terör örgütüne göz açtırmıyor, aman vermiyor ve inşallah en kısa zamanda gerekli cevabı verecek ve terör örgütünü yok edecektir."

"KİMSEYE PABUÇ BIRAKMAYIZ"

Terör örgütünün okul yakmalarına da değinen Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Millete ait ne varsa, milletin gelişmesini sağlayacak ne varsa ona karşı saldırıya geçiyorlar. Hadi güvenlik kuvvetleriyle savaşıyorsunuz kendi ifadenizle, okuldan ne istersiniz? Hadi sokak sokak vuruluyorsunuz, hastaneden ne istersiniz? Hastaneye niye roket edersiniz, hastaneye gelen yaralıların, ambulansların önüne kesersiniz? Niye sivil vatandaşları, çocukları katledersiniz? Bunlar akılları kendinde olan bir örgüt değildir. Bunları kullanan bir takım karar odakları var. Bunları kullanan bazı çevreler var. Bunların arkasında bir takım istihbaratlar var, bunların hepsini biliyoruz. Bunlara hiç birisine bu ülke pabuç bırakmayacaktır. Çünkü bu mesele bir güvenlik meselesi değil, devletin kurtuluşu ve gelişmesi meselesidir."

TEOG BİRİNCİSİ SİDEM'İ TEBRİK ETTİ

Şemdinli'de terör örgütü tarafından iki kez yakılan okulun 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Sidem Gül'ün TEOG ilk dönem sınavında Türkiye birincisi olmasına da değinen Kurtulmuş, "O çocuğumuzu tebrik ediyorum. O çocuğumuzu yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyorum. Onların gücü o binaları yakmaya yetebilir ama o binaların içindeki pırıl pırıl çocukların yetişmesine, insan olmalarına, bu ülkenin büyük şahsiyetleri olmalarına hiçbir şekilde güçleri yetmeyecektir" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kurtulmuş: 'Teröre Pabuç Bırakmayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement