Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal Açıklaması

Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal Açıklaması

"Bölgede terörist olan sadece IŞİD değildir, bölgede birçok terör örgütü var, bu operasyon yapılacaksa hepsine karşı yapılmalı"

23.09.2014 13:20  Güncelleme: 14:05

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, "Bölgede terörist olan sadece IŞİD değildir, bölgede birçok terör örgütü var, bu operasyon yapılacaksa hepsine karşı yapılmalı" dedi.

Bal, düzenlediği basın toplantısında, Irak'la alıkonulan rehinelerin serbest bırakılması olayına değindi.

"Bu ülkemiz için mutlu bir gelişme" diyen Bal, kurtarılan vatandaşlar ve ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulundu, kurtarılmaları sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bal, bölgede sıkıntılar yaşanırken birçok ülkenin tedbir aldığını, şirketlerin bile elemanlarını tahliye ettiğini ifade ederek, "(Bizden habersiz bölgede yaprak bile kıpırdamaz) diyen dönemin Dışişleri Bakanı, senin konsolosluktaki vatandaşların, ülkende yaralılarını tedavi ettirdiğin yapı tarafından rehin alındı. Önceden istihbarat alınmadı mı, tedbir alınmadı mı? Bunun araştırılması ve sorumluların ortaya çıkartılması lazım. Kimse zafer çığlıkları atarak, çocuk severek bu gerçeği kapatamaz" dedi.

Bal, "Sınıra doğru kaçan insanlara yardım etmeliyiz. Ama bunlar kim? Silahlı mı silahsız mı, PKK üyesi mi bunların hesabını yapmalıyız" diye konuştu.

İdris Bal, şiddet kullanan herkese karşı olduklarını belirterek, "IŞİD'e karşı mücadele ederken PKK güçlendirilmemeli. Silah bırakan örgüt var mı, dağdan inen örgüt var mı? Dağa çıkan, mahkeme kuran, vergi toplayan örgüt var, Kuzey Suriye'de devlet kuran örgüt var, hangi barıştan bahsediyorsunuz siz?" diye sordu. Bal, şöyle konuştu:

"Bir taraftan IŞİD'e karşı mücadele edilirken, PKK meşrulaştırılırsa, güçlenirse şaşmayın. Buna Türkiye göz yumar veya durumu dengeleyemezse, ülkenin stratejisi, örgütün stratejisi karşısında bir kez daha iflas etmiş olacaktır, geçmişte nakavt olduğu gibi bir defa daha nakavt olmuş olacaktır. Yetkililere baktığımız zaman, nakavt olmaya, bir daha fiyasko yaşamaya hazır olduklarını görüyoruz. Siz bölgedeki mezhepçiliği, etnik milliyetçiliği ortadan kaldırmadıkça sorunu çözemezsiniz. Görünen mesele IŞİD meselesi ama esas mesele; bölgede etnik milliyetçilik, demokrasi eksikliği sorunu var. Biz Türkiye olarak bu noktada kendimize yakışan politikaları takip etmeliyiz. Evet IŞİD kötüdür, terör yapıyor, teröristtir ama şiddet, terör kullanan herkes, PKK dahil olmak üzere yanlış yapıyor. Bölgede terörist olan sadece IŞİD değildir, bölgede birçok terör örgütü var, bu operasyon yapılacaksa hepsine karşı yapılmalı." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement