Kütahya İhh'dan Suriye'ye Yardım - Son Dakika
Yerel

Kütahya İhh'dan Suriye'ye Yardım

Kütahya İhh\'dan Suriye\'ye Yardım

Kütahya’da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kütahya Temsilciliği öncülüğünde toplanan 2 TIR dolusu yardım malzemeleri Suriye’ye gönderildi.

08.03.2015 18:11

Kütahya'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kütahya Temsilciliği öncülüğünde toplanan 2 TIR dolusu yardım malzemeleri Suriye'ye gönderildi.

İHH öncülüğünde Anadolu Aile Derneği, Sancak-Der, MTTB, Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, Düzgören Vakfı, Denge-Der, Memur-Sen, Sözler, Ak-Çevre Derneği, Yeşilay Cemiyeti, İlim Yayma Cemiyeti, Dost Kapısı Derneği, KİHMED, Diyanet-Sen, Filistin Dostları Derneği, Hayme Ana Uluslararası Öğrenci Derneği ve Hayırlı Hizmetler Vakfı iş birliği ile Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere hazırlanan yardım konvoyu, Vali Şerif Yılmaz ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun da katılımlarıyla, dualar eşliğinde Suriye'ye doğru yola çıktı.

Vali Şerif Yılmaz, "Biz Kurtuluş Savaşı geçirdik, Kurtuluş savaşının gerçekleştiği alan İlimiz sınırlarındadır. Savaşın geçtiği yıllarda yokluğu yaşayan bu millete, bugün kendi milli sınırlarımız dışında kalan, ancak kardeşlerimizin yaşadığı o bölgelerde yaşayan kardeşlerimiz, o gün alyanslarını gönderdiği bileziklerini gönderdiği kendisinin belki ihtiyacı varken biz savaştayız diye bize gönderdiği yardımları biz unutmadık. Unutmamız da mümkün değildir.Yine bugün Çanakkale ye gidip şehitliğe baktığınızda Tunus'tan, Şam'dan, Halep'ten, Kerkük'ten, Musul'dan, Bosna'dan, Varna'dan kardeşlerimizle yan yana yatıyoruz. Ecdadımız beraber yan yana yatıyor.O kardeşlerimizin bize o gün yanımızda olduğu gibi bizde bugün onların yanında olmak zorundayız.Bunu devlet olarak ta gerçekleştiriyoruz,millet olarak ta gerçekleştiriyoruz.Ben özellikle Kütahyalı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar diğer Sivil Toplum Kuruluşlarımız birkaç tır gönderdiler.Onların törenlerine de katılma fırsatı buldum, katılamadıklarımız da oldu, ama bu yardımın devam etmesi gerektiğini buradan tekrar ifade ediyorum.Bu birliktelikle beraber bunu gerçekleştireceğimizi ben ümit ediyorum. Türkiye ye sığınanların dışında kalan o bölgede insanlarımız var,onların mağduriyetini gidermek elimizdekini paylaşmak soframızdakini paylaşmak zorundayız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da, "Suriye halkı önemli sıkıntılar yaşıyor, sıkıntıları bitene kadar Suriye halkının yanında olacağız. Onlara yardım etmek, onların elinden tutmak gerekir. Bu yardımların oluşmasına destek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Kazasız belasız Suriye'ye ulaşmalarını diliyorum" şeklinde konuştu.

İHH Kütahay Temsilcisi Şükrü Nazlı da, yardım tırlarının önce Reyhanlı Lojistik Merkezi'ne gönderileceği ve oradanda Suriye'deki yardıma muhtaç kimselere aktarılacağı ifade etti. Nazlı, tırlarındaki malzemelerin; 108 bin TL tutarında kuru gıda, giyecek, çocuk ve kadınlar için malzemeler ile battaniyelerden oluştuğu bildirdi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya İhh'dan Suriye'ye Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement