Antalya'da Bayrak Protestosu - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Bayrak Protestosu

Antalya\'da Bayrak Protestosu

Antalya'da, Diyarbakır'daki bayrak indirme provokasyonu Türkiye Kamu Sen üyeleri tarafından protesto edildi.

11.06.2014 15:32  Güncelleme: 09:51

Antalya'da, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığında direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine tepki amacıyla, "Bayrağa saygı yürüyüşü" yapıldı.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğince organize edilen yürüyüşte yaklaşık 300 kişilik grup, Kazım Karabekir Caddesi'nde toplandı. Grup daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen gruba, caddedeki esnaf da alkışlarla destek verdi.

Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi Bünyamin Seçme, burada yaptığı açıklamada, bayrağın bir milletin varlığı ve bağımsızlığının sembolü olduğunu söyledi. Türk bayrağı dışında, rengini milletinin kanından almış başka bir bayrak olmadığını kaydeden Seçme, şöyle konuştu:

"Bayrağın kutsallığı savaş meydanında en yüksek derecesini bulur. Bayrağı yere düşürmemek için en yüksek rütbeli askerlerin dahi en küçük bir tereddüt göstermeden şehitliği göze aldıkları görülürdü. Zira bayrağın düşmesi, mağlubiyetle eş değerdir. Malazgirt'te, Kosova'da, Mohaç'ta, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da bayrak yere düşmesin diye nice yiğitler canlarını seve seve vermişlerdir. Bu millet, tarihin var olduğu günden bugüne kendisini, varlığını ve bağımsızlığını sembolleştirdiği ve kutsal bildiği bayrağı dalgalansın diye sayısız şehit vermiş, kan dökmüştür."

Seçme, bayrağa yapılan saldırıyı lanetlediklerini, olaya seyirci kalan tüm kişi, kurum ve kuruluşları kınadıklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Bayrak Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement