Lüks Yat ve Lastik Botta 85 Kaçak Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Lüks Yat ve Lastik Botta 85 Kaçak Yakalandı

Lüks Yat ve Lastik Botta 85 Kaçak Yakalandı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'ndeki 2 ayrı operasyonda lüks yat ile lastik botla umut yolculuğuna çıkan Cezayir, Fas ve Suriye uyruklu 85 kaçak sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

14.10.2016 12:58

İZMİR'in Çeşme İlçesi'ndeki 2 ayrı operasyonda lüks yat ile lastik botla umut yolculuğuna çıkan Cezayir, Fas ve Suriye uyruklu 85 kaçak sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Sahil Güvenlik ekipleri, Çeşme'den yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçiş yapmak isteyen kaçaklara karşı denetimlerini sürdürüyor. Bugün saat 05.30'da lüks bir yatı durduran sahil güvenlik ekipleri, 37 kaçağı yakaladı. Kaçakları kendi botlarına alan ekipler, lüks yata da el koyarak Alaçatı Marina'ya bağladı. Kaçaklyar Alaçatı'daki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bölgeye alınarak kimlik tespit çalışmalarına başlandı.

Saat 06.00'da ise Çiftlik Mahallesi Karaabdullah Burnu açıklarında bir lastik botu belirleyen ekipler, müdahale etti. Sakız'a gitmeye çalışan yetişkin erkeklerden oluşan 48 kişilik grup, sahil güvenlik botuna alınarak Çeşme İskelesi'ne getirildi. İşlemlerinin tamamlanmasını bekleyen Cezayir, Fas ve Suriye uyruklu kaçaklara, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından içinde bisküvi ve meyve suyu bulunan yardım paketleri ve su dağıtılarak ihtiyaçları giderildi. Kaçakların yorgun olduğu, bazılarının uyukladığı görüldü. Toplam 85 kaçağın, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilecekleri belirtildi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lüks Yat ve Lastik Botta 85 Kaçak Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement