Mahmutlar Beldesi Halkından, 'İlçe Olma' Duası - Son Dakika
Güncel

Mahmutlar Beldesi Halkından, 'İlçe Olma' Duası

Mahmutlar Beldesi Halkından, \'İlçe Olma\' Duası

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yeni Büyükşehir Yasası'yla birlikte kapanacak olan Mahmutlar Beldesi'nde halk, emekli imam eşliğinde 'ilçe olma duası' yaptı.

30.01.2013 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yeni Büyükşehir Yasası'yla birlikte kapanacak olan Mahmutlar Beldesi'nde halk, emekli imam eşliğinde 'ilçe olma duası' yaptı.

Mahmutlar İlçe Platformu tarafından bugün saat 12.00'de düzenlenen dua etkinliğine yağmura rağmen çok sayıda kişi katıldı. Beldede yaşayan bazı yabancıların da destek verdiği etkinliğe katılanlar duayı, ellerindeki 'Bu sevda bitmez', 'Adım adım ilçeliğe yürüyoruz, 'Mahmutlar sevdamız ilçe olana dek sürecek' yazan afişlerle dinledi.

Mahmutlar Belediye Caddesi'nde düzenlenen dua etkinliğine CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çetin, Mahmutlar Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik, Kestel Belediye Başkanı DP'li Adem Murat Yücel ve Kargıcak Belediye Başkanı MHP'li Zihni Asiltürk de katıldı.

Basın açıklaması yapan Platform Başkanı Sudi Çandır, ilçe olana kadar mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek, "İlçe olmamamız için hiçbir sebep yok. Hiç kimse bize ilçe olamazsınız demedi. Bu bizim yasal hakkımız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz ve hakkımızı alacağız" dedi.

'KAYMAKAM NASİP EYLE'

Daha sonra emekli imam Mehmet Korkmaz 'ilçe duası' okudu. Korkmaz, "26 bin nüfusu olan beldemizin bir an evvel ilçe olmasını nasip eyle ve biran evvel kaymakamımızın gelerek vazifesine başlamasını nasip eyle. Biran evvel milli eğitim müdürlüğümüzün gelip okuyacak olan evlatlarımıza en güzel ilim tahsil etmeyi nasip eyle. Biran evvel ilçe emniyet müdürlüğünün ve müftülüğünün de gelmesini nasip eyle ya Rab" dedi.

Etkinliğe katılanlar da okunan duaya hep birlikte 'amin' diyerek katıldı.

Duanın okunmasının ardından konuşan Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, "Dünya dua üzerine kuruldu. Duasız hiçbir şey olmaz. Temennimiz dualarımızın kabul olması" diye konuştu.

CHP Antalya İl Yönetim Kurulu'nun doğu ilçelerinden sorumlu başkan yardımcısı Mustafa Çetin ise şunları söyledi:

"Mahmutlar halkının ilçe olma arzusunu sonuna kadar destekliyoruz. Beldelerimizin kapanmasına da sonuna kadar karşıyız. Bu eyalet sisteminin yanlışlıklarını kamuoyunda anlatmaya çalıştık. Diliyorum Mahmutlar'ın stratejik önemi, nüfus özelliği, kentleşme dokusu çok iyi bir şekilde algılanır ve Mahmutlar'ın hak etmiş olduğu ilçe olma hakkı kendisine verilir." - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahmutlar Beldesi Halkından, 'İlçe Olma' Duası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement