Malum Medyanın Hakan Fidan Planı - Son Dakika
Güncel

Malum Medyanın Hakan Fidan Planı

Malum Medyanın Hakan Fidan Planı

Küçük beyinler...Küçük hesaplar

09.02.2015 08:45  Güncelleme: 08:46

Darbe girişimleri başarısızlıkla sonuçlanana paralel yapı AK Parti içinde nifak tohumları yetiştirmeye çalışıyor. Fidan'ın Başbakan olacağı algısını oluşturmaya çalışan yayın organları sayfalarını bu haberlere ayırdı.

Hükümeti devirmeye karşı yapılan bütün darbe girişimleri başarısız olan paralel yapı ve ona çanak tutan yayın organları şimdi de MİT Müsteşarlığı'ndan istifa eden Hakan Fidan üzerinden yeni bir planı devreye soktu. Hakan Fidan'ın AK Parti'nin başına geçeceği şeklinde organize haberler yapan yayın organları, bu şekilde Başbakan Davutoğlu ile Fidan'ın arasını açma çalışmalarına başladı. Amaç çeşitli girişimlerle yıkılmayan AK Parti'nin içine nifak sokmak.

Erdoğan'ın halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Başbakanlık koltuğuna oturan Davutoğlu ile arasına nifak sokmaya çalışan odaklar şimdi de MİT Müsteşarlığı görevinden milletvekilliği adaylığı için istifa eden Hakan Fidan üzerinden algı operasyonuna başladı. Kuruluşundan bu yana her ferdinin millete hizmet için çalıştığına vurgu yapılan AK Parti'nin lider kadrosunun arasını fırsattan istifade açmak isteyen derin ittifak anında harekete geçti.

KİRLİ PLAN DEVREDE

Paralel yapı, hükümeti devirme ve AK Parti'yi bölme çalışmalarında yeni bir taktiğe başladı. Paralel yapıya yakın ve ona çanak tutan medya kuruluşları bu defa Hakan Fidan üzerinden yeni bir planı devreye soktu. Hakan Fidan'ın milletvekili adayı olmak için MİT Müsteşarlığı'ndan istifa etmesinin hemen ardından paralel medya algı operasyonuna başladı.

'Hakan Fidan'ın AK Parti'nin başına geçeceği' yönünde haberler yapan medya kuruluşları, bu defa da Ahmet Davutoğlu ve Fidan arasında sorun varmış algısı yaratmaya çalıştı. AK Parti'nin 13 yıllık iktidarını ve istikrarı yıkmak için uğraşan medya organları dün de gazetelerinde Hakan Fidan'ın AK Parti'nin başına geçeceği haberlerine yer verdi.

Sözcü Gazetesi

Tayyip'in kolunda Başbakanlık yolunda

Siyasete girmek için MİT Müsteşarlığı'ndan istifa eden Hakan Fidan, Erdoğan'ın sağ kolu. Onunla ilgili her şeyi çok iyi biliyor. Bu nedenle, seçimde AKP'den milletvekili yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Peki sonraki plan ne? AKP, Anayasa'yı değiştirecek sayıda vekil çıkartabilirse, Erdoğan'ın hayalindeki "Başkanlık" sistemi gelecek. Bu durumda Fidan, kamu güvenliğinden sorumlu bakan yapılacak. Başkanlık sistemi olmazsa, Fidan Başbakanlık görevine getirilecek.

Taraf Gazetesi

'Fidan AKP'nin başına geçecek'

Fidan'ın, Ankara'dan AKP'nin milletvekili adayı olmak için istifa etmesine, muhalefetten sert tepki. MHP'li Oktay Vural, "Bu adaylık MİT'in AKP'nin emrinde olduğunu gösteriyor" derken, CHP'li Tekin, Fidan'ın AKP'nin başına geçeceğini söyledi.

Aydınlık Gazetesi

Davutoğlu'nu kuşatıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çevresini kendisine bağlı isimlerle kuşatan Tayip Erdoğan'ın son hamlesi, Hakan Fidan'ın adaylığı oldu. Ankara'da eski MİT Müsteşarı Fidan için 3 senaryo konuşuluyor.Birinci senaryo; Fidan, Başbakanlım koltuğuna oturacak. İkinci seçenek, Dışişleri Bakanı olması… Başkanlık sisteminin hayata geçmesi halinde İç Güvenlik Bakanı yapılması.

Hürriyet Gazetesi

Muhaliflere yer verdi

Hürriyet Gazetesi ise Hakan Fidan'ın milletvekili adaylığı ile ilgili eleştirel yorum yapan isimlerin haberlerine yer verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın ve MHP'li Oktay Vural'ın görüşlerine yer verdi.

Cumhuriyet Gazetesi

'Başkan'ın adamı Fidan'

Milletvekili adaylığı için MİT Müsteşarlığı'ndan istifa eden Fidan'ın, başkanlık sistemine geçilmesi durumunda "başkan yardımcısı" olması bekleniyor. Fidan, AKP'nin seçimde istediği sonucu alamaması durumunda ise başbakanlık koltuğuna oturabilir. Başbakan Yardımcısı Arınç'ın ise "Süpermen görevi verilmiş birinin milletvekili olması israftır" demesi dikkat çekti.

Bugün Gazetesi

Hakan Fidan Başbakan

Paralel yapının sözcülerinden Nazlı Ilıcak, Bugün Gazetesi'ndeki "Hakan Fidan Başbakan" başlıklı köşe yazısında şu ifadelere yer verdi: "Muhtemelen milletvekili seçildikten sonra, Tayyip Erdoğan onu başbakanlığa getirecek. Sadece bakanlık hesabı yapılsa, dışarıdan da atanabilirdi. Belli ki, başbakanlık koltuğuna oturtulacak."

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Güncel Malum Medyanın Hakan Fidan Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement