Manisa'da Öğretmen Başına 16 Öğrenci Düşüyor - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Öğretmen Başına 16 Öğrenci Düşüyor

Manisa\'da Öğretmen Başına 16 Öğrenci Düşüyor

TÜİK Manisa Bölge Müdürü Akyol:"Ortaokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı en yüksek olan il Manisa"

11.09.2014 18:59

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, ortaokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısının en yüksek Manisa'da olduğunu belirtti.

Akyol, yaptığı yazılı açıklamada, Ulusal Eğitim İstatistikleri Veri Tabanı 2013 sonuçlarına göre Türkiye'de 2013-2014 öğretim yılında ilkokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısının 19, ortaokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısının 18, lisede ise öğretmen başına düşen öğrenci sayısının 15 olarak gerçekleştiğini dile getirdi.

Geçen yıl ilkokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısının en düşük Tunceli, Amasya, Kırşehir, Burdur ve Çanakkale'de olduğunu ifade eden Akyıl, Ege Bölgesi'nde ise ilkokul ve ortaokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısının en düşük Muğla'da, lisede ise Aydın'da olduğunu kaydetti.

Akyol, açıklamada şunları kaydetti:

"İlkokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı en yüksek olan il Afyonkarahisar, ortaokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı en yüksek olan il Manisa, lisede öğretmen başına düşen öğrenci sayısı en yüksek olan il ise İzmir'dir.

Manisa'da 2013-2014 öğretim yılında ilkokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 16,5, ortaokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 16,2 iken lisede öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 14,2 olarak gerçekleşmiştir. Manisa, Türkiye'de ilkokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı en düşük 38'nci, ortaokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı en düşük 47'nci, lisede ise 37. il konumundadır." - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Öğretmen Başına 16 Öğrenci Düşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement