Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

İş-Kur tarafından Demirci ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Projesi (TÇYP) kapsamında açılan 40 kişilik iş için 362 kişi başvuru yaptı.

07.10.2015 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş-Kur tarafından Demirci ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Projesi (TÇYP) kapsamında açılan 40 kişilik iş için 362 kişi başvuru yaptı.

Demirci'de okullarda 9 ay süreyle istihdam edilmek üzere 40 asil 20 yedek işçi alımı için başvuran 362 kişi, İş-Kur yetkilileri tarafından mülakat sınavına alındı.

Ziya Gökalp Nurettin Kelem İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan adaylar, 5 kişilik gruplar halinde İş-Kur yetkililerince mülakat sınavından geçirildi. İşe girecek olan 40 kişinin 15 Haziran 2016 tarihinde işbaşı yapacağı öğrenildi.

Kula'da 40 kişilik iş için 491 kişi başvurdu

Kula'da ise TYÇP kapsamında açılan 40 kişilik iş için 491 kişi başvuruda bulundu. Okullarda temizlik ve altyapı işlerinde çalışacak personel alımı için, Kula Hacı Ömer Öz boyacı Anadolu Meslek Lisesi yurdu Yemekhane salonunda mülakat yapıldı.

Meslek danışmanı Nurcan Sayı, mülakat sonucunda belirlenecek 40 kişinin, 15 Ekim tarihinden itibaren ücret ve sigortalı olarak 9 ay boyunca çalıştırılacaklarını söyledi.

Soma çevreyolu çalışmaları

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, beraberinde Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve başkan yardımcılarıyla birlikte yapımı devam Soma çevreyolunda inceleme yaptı.

Çevre yolunun bir bölümünün açılacağını belirten Altıntaş, kamyonların ilçe içerisinden geçmesinin büyük bir sıkıntı oluşturduğuna dikkati çekerek, çözümün çevreyolunun bir an önce açılması olduğunu vurguladı.

- Bebek sağlığı ödülü Manisa'ya verildi

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF tarafından yürütülen program kapsamında, başarılı uygulamalarından dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından Özel Akhisar Hastanesi'ne 'Bebek Dostu Hastane' ödülü verildiğini söyledi.

Bütün hastanelerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade eden Tay, Manisa ili genelinde yapılan çalışmalarda bebek ölüm oranların 7.2'den 6,9'a indiğini, hedeflerinin 5'in altına indirmek olduğunu vurguladı.

- Metruk evden 5 traktör çöp çıkarıldı

Salihli'nin Eskicami Mahallesinde kötü koku ihbarı üzerine girilen bir evden 5 traktör çöp çıkartıldı.

Eskicami Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşların ihbarı üzerine mahalleye giden zabıta ekipleri, kokunun metruk bir evden geldiğini tespit etti. Salihli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından evde yaklaşık 3 saat temizlik çalışması yapıldı.

Salihli Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Yıldırım, eski ve kullanılmayan evden 5 traktör çöpün çıkartıldığı ve evin ilaçlandığını söyledi.

Sarıgöl'de hastanede tatbikat

Sarıgöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen tatbikatta, hazırlanan senaryo gereği Buldan- Alaşehir Karayolunda iki öğrenci servisinin kaza yapması sonucu yaralanan 20 öğrenci, 112 Acil Servis ambulansları ve sivil araçlarla hastaneye getirildi.

Hastaneye senaryo gereği siren sesleri ile yaralı öğrencilerin taşınmasına tanık olan ve tatbikattan haberi olmayan Sarıgöllü vatandaşlar hastaneye geldi. Olayın tatbikat olduğunu öğrenince rahatlayan vatandaşlar tatbikatı izledi.

Tatbikat gereği hastaneye getirilen yaralı öğrencilere acil serviste müdahale edilirken, durumu ağır olan yaralı öğrenciler, senaryo gereği çevrede hastanelere sevkleri canlandırıldı ve tatbikat başarı ile tamamlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement