Manisa Mesir Macunu Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Manisa Mesir Macunu Festivali Başladı

Manisa Mesir Macunu Festivali Başladı

Unesco'nun 'Somut Olmayan Kültürel Miraslar' listesine giren, bu yıl 475'incisi kutlanacak Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Kültür Merkezi önünde gerçekleşen sergi açılışıyla başladı. Açılışta Vali Erdoğan Bektaş ve protokol üyeleri, vatandaşlara mesir saçtı.

21.04.2015 14:46  Güncelleme: 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden sonra ülkede en eski geçmişi sahip; Manisa'nın tarihi ve kültürel miraslarından, UNESCO'nun 'Somut Olmayan Kültürel Miraslar' listesindeki Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali bu yıl 475. kez kutlanmaya başlandı. Manisa Kültür Merkezi'ndeki 'Türkiye Kazakistan İlişkileri ve Konuşan Taşlar' adlı resim sergisiyle, festivale start verildi. Türk ve Kazak devlet adamlarının da resimlerinin yer aldığı serginin açılışına; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, onur konuğu ülke olan Kazakistan'ın Ataşesi Dauren Tiştikbayev, AK Parti'li Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile daire müdürleri katıldı.

'475 YILDIR ŞİFA DAĞITIYOR'

Mesirin 475 yıllık bir öyküsünün olduğunu söyleyen Vali Bektaş, dünyadaki birçok ülkenin bile tarihinin bu kadar eski olmadığını belirtip, "Mesir ülkemiz için, Manisa'mız için önemlidir. 475 yıldır şifa dağıtıyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kentin 5 asırlık geleneği Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin 475. yılını kutlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Ergün, başkan olduğu 2009'dan beri festivale belediye olarak tam destek verdiklerini vurguladı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de Kazakistan'ın festivalde onur konuğu olmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Bu birlikteliğin iki ülke arasındaki işbirliğini artıracağını söyledi.



CANLI HEYKELE YOĞUN İLGİ

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri, Kültür Merkezi'nin merdivenlerinden vatandaşlara mesir saçtı. Festival kapsamında kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi. Padişah ve sultan kıyafetleri giyen tiyatrocular canlı heykel performansıyla yoğun ilgi topladı.

FESTİVALDE MUSTAFA CECELİ KONSER VERECEK

Gün boyu kentin farklı yerlerinde düzenlenecek gösterilerle fetivalin süreceği belirtildi. Yabancı ülkelerden gelen halk oyunu ekipleri de hünerlerini sergileyecek. Festival, 26 Nisan'daki tarihi Sultan Camisi'nden 6 ton mesir macunu saçılmasının ardından Mustafa Ceceli konseri ile sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Mesir Macunu Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement