Mardin'de Kutlu Doğum Haftası Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Kutlu Doğum Haftası Coşkusu

Mardin\'de Kutlu Doğum Haftası Coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der), Hz. Muhammed’in (sav) sene-i devriyesi dolayısıyla Mardin’de ’Kutlu Doğum’ etkinliği düzenledi.

04.04.2015 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der), Hz. Muhammed'in (sav) sene-i devriyesi dolayısıyla Mardin'de 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Dost-Der, Mardin'de Karayolları Parkı Miting alanında Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenledi. Peygamber sevdalısı Mardinlilerin tekbir ve salavatlar eşliğinde iştirak ettiği etkinlik saat 13.30'da Abdurrahim Özgün'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı.

"HZ. MUHAMMED'İN RUHU KAİNATIN HEM ÖZÜ HEM DE MAYASIDIR"

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Dost-Der Genel Başkanı molla Fesih Memiş açılış konuşması yaparak katılımcıları selamladı. Eşsiz önder Hz. Muhammed'in (sav) kutlu doğum etkinliği için burada toplandıklarını hatırlatan Memiş, "Hz. peygamber, insanlık tarihi boyunca bütün milletler ve devirleri için bir hidayet kaynağıdır. Bu hidayet rehberi Hz. Muhammed (sav) tanıyıp yolundan gidenlere onun hidayetiyle kurtulanlara ne mutlu. Onu tanımayanlara onun hidayetiyle kurtulamayanlara da yazıklar olsun. Hz. Muhammed'in (sav) nuru kainatın hem özü hem de mayasıdır. İnsanlığın ulaştığı en yüce değerler onun eseridir. Sosyal adaleti özgürlük hoşgörü barış ve kardeşlik gibi olguların mimarı odur. Bugün İslam aleminin ve hatta bütün insanlığın içinde bulunduğu acı durumu gördüğümüz de onun alemlere rahmet olarak gönderildiğini daha iyi anlıyor ve daha iyi kavrıyoruz" dedi.

"EŞSİZ ÖNDERİ OKUMALI, ANLAMALI, TANIMALI VE TANITMALIYIZ"

Bugün İslam coğrafyasının dört bir yanından feryadı figanların yükseldiğini dile getiren Memiş, "Acı kan ve gözyaşı savaşlar muhaceratlar. İşte yanı başımızda Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Yemen'de, Mısır'da, Afganistan'da, Nijerya'da ve şuan isimlerini sıralamayacağım, hatırlamayacağım ve bilemeyeceğim nice yerlerde figan ve feryatlar yükseliyor. Değerli peygamber aşıkları kendimize gelip bu zilleti üzerimizden atmak istiyorsak, aramızda ki kin ve nefreti sevgi ve merhamete dönüştürmek istiyorsak, cehaletin zulmün karanlığından ilmin ve adaletim aydınlığına çıkmak istiyorsak, kızlarımızı hayasızlığın edepsizliğin çukurundan ve gençlerimizi ahlaksızlığın bataklığından kurtarmak istiyorsak alemlere rahmet olarak gönderilen eşsiz önder hazreti Muhammed Mustafa'yı okumalı, anlamalı, tanımalı ve tanıtmalıyız. Bize emanet olarak bıraktığı Kur'an-ı Kerim'i ve Kuran'ın hayata geçirilmiş olan sünnet-i seniyyesini yaşamalıyız. Bu acıdan bakıldığında kutlu doğum etkinlikleri vesilesiyle Hz. Muhammed (sav) efendimizi tanımak ve tanıtmanın ne kadar hayati bir öneme sahip olduğu anlaşılır" diye konuştu.

MEVLİT OKUNDU, İLAHİLER SESLENDİRİLDİ

Açılış konuşmasının ardından platforma çıkan M. Sıddık Aydın, Abdullah Tekdal Mevlid-i Şerif okudu. Mevlidin ardından Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat ilahiler seslendirdi. Seslendirilen ilahilere katılımcıların da ellerindeki tevhit bayraklarını sallayarak ne nakaratları tekrarlayarak büyük bir coşkuyla eşlik ettikleri görüldü.

Seslendirilen ilahilerin ardından programa konuşmacı olarak katılan molla Celal Bozdaş, peygamber efendimizin hayatından kesitler anlatarak ashabın çektiği sıkıntılara dikkat çekti. Bugünün Yasirlerine, Ammarlarına, Bilallerine, Sümeyyelerine, Haticelerine, Aişe ve Fatımalarına seslenen Bozdaş şunları söyledi:

"Sizler de bedelleri göze alarak bu toplumu cehaletten saadet toplumuna getirmek için gayret etmelisiniz. Ki Allah'ın yardımı sizinle olsun. Sizde yarın mahşerde onlarla karşılaştığınızda 'Ey bizden öncekiler; bize bıraktığınız mirasınıza sahip çıktık. Bizler sizin yolunuzu sürdürdük. Bizler de sizin gibi bedel ödedik. Elhamdülillah bu bedelin karşılığı olarak Allah bizleri sizlerle yan yana getirdi. diyebilelim."

Molla Celal Bozdaş'ın yaptığı konuşmanın ardından bu kez platforma Kızıltepe Kız İlahi Grubu çıktı. Sümeyra ve Rümeysa kardeşler ise şiir okudu.

Programda ayrıca Cemre FM'in destekleriyle düzenlenen salavat kampanyası çerçevesinde, 4 milyon 100 bin salavat, 934 Yasin-i Şerif, 61 hatim, 4 bin 100 ihlas ve 435 bin kileme-i tevhit okunduğu açıklandı.

Tekrar ilahilerin seslendirildiği Kutlu Doğum Haftası etkinliği okunan dua ile sona erdi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Kutlu Doğum Haftası Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement