Mavi Marmara" Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Mavi Marmara" Sempozyumu

Mavi Marmara gemisinde bulunan yazar Ramazan Kayan, "Akdeniz sahillerindeki ülkelerin yeniden dirilişine öyle sanıyorum ki şehitlerimizin kanının katkısı oldu" dedi.

11.05.2015 15:39

Mavi Marmara gemisinde bulunan yazar Ramazan Kayan, "Akdeniz sahillerindeki ülkelerin yeniden dirilişine öyle sanıyorum ki şehitlerimizin kanının katkısı oldu" dedi.

Kayan, Erciyes Üniversitesi Ebedi Gençlik Kulübü'nce Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen "Mavi Marmara" konulu sempozyumda yaptığı konuşmada, Akdeniz'in sularına terk edilen bir geminin, nice firavunların sonunu getirdiğini ve getireceğini söyledi.

"Mavi Marmara gemisindeki 9 şehit ile 59 yaralının kanının, dalga dalga Akdeniz sahillerine vurarak ümmetin 100 yıldır yaşadığı fetreti sonlandırdığını" belirten Kayan, "Akdeniz sahillerindeki ülkelerin yeniden dirilişine öyle sanıyorum ki şehitlerimizin kanının katkısı oldu. Nitekim Mavi Marmara'dan sonra bakıyoruz ki Arap baharı... Tunus diktatörü gitti, Libya diktatörü gitti, Mısır diktatörü gitti, sırada inşallah başka diktatörler var. Onlar da gidecekler. Rabbim dilerse bazen küçük vesilelerle büyük neticeler hasıl edebiliyor. Nil'e terk edilen bir çocuk üzerinden Allah tarihin akışına müdahale ediyor. Akdeniz'e terk edilen bir gemi üzerinden de Allah tarihin akışına müdahale etti" diye konuştu.

Sempozyumda, Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden lise öğrencisi Furkan Doğan'ın AK Parti'den milletvekili adayı olan babası Ahmet Doğan ile Mavi Marmara davasının avukatı Ramazan Arıtürk de konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mavi Marmara' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement