Meclis Genel Kurul'unda Özel Oturum (7) - Son Dakika
Güncel

Meclis Genel Kurul'unda Özel Oturum (7)

Baluken: TÜRKİYE HALKLARI DARBE YAPMAK İSTEYENLERE ASLA PİRİM VERMEDİHDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, askeri darbe girişimi nedeniyle olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu'nda konuşarak, "Böylesi saldırılar ne dün ne yarın asla başarıya ulaşamayacaklardır.

16.07.2016 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baluken: TÜRKİYE HALKLARI DARBE YAPMAK İSTEYENLERE ASLA PİRİM VERMEDİ

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, askeri darbe girişimi nedeniyle olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu'nda konuşarak, "Böylesi saldırılar ne dün ne yarın asla başarıya ulaşamayacaklardır. Bu tarz saldırıları yapanlar Türkiye'de halkın iradesine yönelik darbe yapmak isteyenler bilmelidir ki Türkiye halkları darbeye asla pirim vermedi, boyun eğmedi ve eğmeyecektir" dedi.

"BÖYLESİ SALDIRILAR NE DÜN NE YARIN ASLA BAŞARIYA ULAŞAMAYACAK"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yerine HDP Grup Başkanvekili Baluken, yaptığı konuşmada darbe girişimini partisi adına lanetleyerek, "Parlamento ve halk iradesine yapılmış olan her türlü saldırıya karşı tutumumuz bugüne kadar net ve ilkeli olmuştur. Bu darbe girişiminin kontrol altına alınması partimiz z adına en büyük amaç olarak ortaya konmuştur. Halkın iradesini temsil eden parlamento bile savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Bu tablo bile ülkemizdeki demokrasinin nasıl büyük bir tehlike altında olduğunu ortaya koyması açısından önemlidir. Hayatını kaybeden bütün yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Böylesi saldırılar ne dün ne yarın asla başarıya ulaşamayacaklardır. Bu tarz saldırıları yapanlar Türkiye'de halkın iradesine yönelik darbe yapmak isteyenler bilmelidir ki Türkiye halkları darbeye asla pirim vermedi, boyun eğmedi ve eğmeyecektir. Bizlerde HDP şahsında bu demokrasi mücadelesinin bir parçası olması onurunu paylaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"TİPİK ASKERİ DARBEYİ AŞAN KOMPLİKE BİR PLANLAMA"

HDP'li Baluken, bu darbe girişimiyle 78 milyonun siyasi iradesinin hedeflendiğini kaydederek, "Akşam başlayan ve sabaha kadar devam eden halka resmi kurumlara siyasetçilere Meclis'e, havalimanlarına, basına ve bir çok noktasına dönük yapılan saldırılar ülkemiz siyaset tarihi açısından bir kırılma noktası olarak tarihe geçecektir. Dün akşamki darbe girişimi parlamentonun bombalanması yüzlerce sivil insanın sokak ortasında katledilmesi ve kurumlara yapılan baskınlarla tipik bir askeri darbeyi aşan vahşet katliam ve kaosu hedefleyen bir komplike planlamayla karşı karşıya olduğumuzu ortaya koymuştur. Hedeflenen 78 milyonun tamamının siyasi iradesi olduğunu bir kez ifade ediyorum. Türkiye'de devleti ele geçirmeye çalışan iktidar kavgaları ve toplumsal kutuplaşmalar ülkeyi uçuruma sürüklemekteydi. HDP olarak darbe girişimine zemin hazırlayan tarihsel gerçeklerden birinin 7 Haziran'dan sonraki çatışmalı ortam olduğunu ifade etmekteyiz uzun süredir. Tankların şehirlere inmesi, demokrasi dışı güçlere yasal ve fiili güçler katarak darbe mekaniğini diri tutmuştur" diye konuştu.

"BARIŞ YOKSA DARBE İHTİMALİ VARDIR"

Darbenin panzehrinin barış ve demokrasi olduğunu vurgulayan HDP'li Baluken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Barış yoksa darbe ihtimali vardır. Ankara'da tankları ve savaş uçaklarını ortaya çıkaran tehlikeyi bu bakış açısı üzerinden ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bu meclis kürsüsünde defalarca Cizre, Sur, Nusaybin, Şırnak'ta yaşananların Ankara, İstanbul, İzmir'de yaşanma ihtimaline dikkat çektik. Ne yazık ki bunu anlamamız için dün ki darbe girişiminin gerçekleşmesi beklendi"

İZLEYİCİLER "İDAM İSTİYORUZ" DİYE BAĞIRDI

Öte yandan izleyici locasındaki vatandaşlardan bazıları ayağa kalkarak "Dün yapılanları kınıyoruz ve idam istiyoruz idam" diye bağırdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meclis Genel Kurul'unda Özel Oturum (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement