Mersin-Chp?li Sağlar Yeni Yurttaşlar Oluşturmaya Çalışıyorlar - Son Dakika
Güncel

Mersin-Chp?li Sağlar Yeni Yurttaşlar Oluşturmaya Çalışıyorlar

Mersin-Chp?li Sağlar Yeni Yurttaşlar Oluşturmaya Çalışıyorlar

CHP'li Sağlar Yeni yurttaşlar oluşturmaya çalışıyorlarMERSİN'de partilileri ile bir araya gelen CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunu eleştirerek, Yeni yurttaşlar oluşturmaya çalışıyorlar dedi.

06.07.2016 02:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Sağlar Yeni yurttaşlar oluşturmaya çalışıyorlar

MERSİN'de partilileri ile bir araya gelen CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunu eleştirerek, Yeni yurttaşlar oluşturmaya çalışıyorlar dedi.

CHP Mersin İl Başkanlığı'nda Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma yapıldı. Partililere lokma tatlısı ve çikolatanın dağıtıldığı bayramlaşmaya CHP Milletvekili Fikri Sağlar, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve İl Başkanı Abdullah Özyiğit katıldı.

Bayramlaşma öncesi konuşan Sağlar, son günlerde yaşananları sert bir dille eleştirdi. Cumhuriyet değerlerinin tek tek yok edildiğini öne süren Sağlar, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurmuş olduğu bu Cumhuriyetin temel ilkelerini yok sayıp kendi kaçak sarayında yeni ilkeler oluşturmaya çalışan birisi ile kucaklaşmamız, anlaşmamız son derece zor ve mümkün değil. Çünkü bu ülkeyi parsel parsel satıyorlar ve elde ettikleri gelirleri de bir avuç yandaşa veriyorlar diye konuştu.

Suriyelilere vatandaşlık verilecek olmasına tepki gösteren Sağlar sözlerini şöyle sürdürdü

Onlar bu ülkede yeni yurttaşlar oluşturmaya çalışıyorlar. Adeta oy satın alıyorlar ve iktidarlarını ilelebet devam ettirecek şekle sokuyorlar. En son 3 milyonu aşkın bir şekilde Suriye'den buraya gelen mültecilerin Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olacaklarını müjde diye veren kaçak saray sakinine söyleyeceğiz bir söz var; 2 saatte Emevi Camisi'nde namaz kılacağız demiştiniz ama onlar geldiler, bizim camilerde namaz kılıyorlar. Mezitli sahillerini de işgal ettiler. Dolayısıyla sizin her sözünüzün geri dönüşü bizim ülkemizden bir şeylerin verilmesi ile görülüyor. Suriye ile önce dost, kardeş Esat, sonra düşman Esat, arkasından Irak, Rusya, İran, hatta ABD ile ve 'Ey Avrupa' ile yaptığınız bütün söyleşiler bize geri bumerang gibi dönüyor, bizden müthiş bir parça koparıp gidiyor.

Partisinin İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in havalimanından indirilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Sağlar, şunları söyledi

Bir hukuk düzeni oluştu. Yargıtay ve Danıştay ile ilgili yeni bir yasa çıktı. Bundan sonra hiçbirimiz tarafız, bağımsız bir yargı ile karşı karşıya olamayacağız. Dün bunun ilk neticesini gördük. Dokunulmazlığı kaldırılmış olan milletvekilli arkadaşlarımızdan bir tanesi uçaktan indirilerek, yanlışlık yapıldı denilerek tekrardan bindirilen bir şovu izledik. 'Anayasa aykırı ama evet diyeceğiz' diyenlerin her halde bir B planı olduğunu bize anlatması gerekir. Çünkü benzeri olayları da bundan sonra yaşayacağız. Yapılan birlikte hareketler bu ülkenin temelini sarsan hareketlerdir.

Konuşmaların ardından Sağlar ve beraberindekiler partililer bayramlaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin-Chp?li Sağlar Yeni Yurttaşlar Oluşturmaya Çalışıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement