Mersin'de HDP, İtiraz Ettikleri YSK'nın Kararını Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Mersin'de HDP, İtiraz Ettikleri YSK'nın Kararını Bekliyor

Mersin\'de HDP, İtiraz Ettikleri YSK\'nın Kararını Bekliyor

Mersin'de HDP İl Başkanlığı, bazı sandıklardaki geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla ilgili Yüksek Seçim Kuruluna yaptıkları itirazın sonucunu bekliyor.

09.11.2015 14:31  Güncelleme: 14:42

Mersin'de HDP, İl Başkanlığı, bazı sandıklardaki geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazın sonucunu bekliyor.

HDP İl Başkanlığı, CHP'nin 98 oy farkla kazandığı 4'üncü milletvekilinin ardından Merkez Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Toroslar ile Tarsus İlçesi'nde oyların yeniden sayılması talep etmişti. İl Seçim Kurulu'nun sadece Toroslar'da bazı sandıklarda yeniden sayım yapılmasına karar verdiği ve farkın 98'den 42'ye düştüğü itirazı YSK'ya taşıyan HDP, kaybedilen milletvekilinin gasp edildiğini savundu. HDP İl Başkanı Salman Günbat, itirazlarına cevap alamadıkları için Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz başvurusu yaptıklarını açıkladı. Günbat, "Ortadaki vekilliğin HDP'nin vekilliği olduğunu biliyoruz. İlçe Seçim Kurulu'na yaptığımız itirazlarda itirazlarımızın bir kısmının kabul edilip bir kısmının edilmediğini gördük. Yaptığımız itirazda da aynı ilçedeki iki seçim bölgesinde, bir itirazımızı haklı buluyor diğerini kabul etmiyor. Yapılan sınırlı sayımda da bizim oylarımızın arttığı ve farkın 30'lara düştüğünü gördük. Yapılan itirazların reddedilmesi sonucu YSK'ya itirazımızı gerçekleştirdik. HDP'nin bir milletvekilini gasp edebilmek için yapamayacakları hiçbir şeyin olmadığını görüyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de HDP, İtiraz Ettikleri YSK'nın Kararını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement