Mersin - Uluslararası Maraton Demokrasi Şehitleri Için Koşuldu - Son Dakika
Güncel

Mersin - Uluslararası Maraton Demokrasi Şehitleri Için Koşuldu

Mersin - Uluslararası Maraton Demokrasi Şehitleri Için Koşuldu

Uluslararası Maraton Demokrasi Şehitleri için koşulduMERSİN Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl Demokrasi Şehitleri anısına 'Mersin'e koş, Mersin'de koş' sloganıyla organize ettiği 2'nci Uluslararası Mersin Maratonu yaklaşık 24 bin kişinin katılımı ile koşuldu.

11.12.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Maraton Demokrasi Şehitleri için koşuldu

MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl Demokrasi Şehitleri anısına 'Mersin'e koş, Mersin'de koş' sloganıyla organize ettiği 2'nci Uluslararası Mersin Maratonu yaklaşık 24 bin kişinin katılımı ile koşuldu.

8 ülkeden 231 sporcunun mücadele ettiği 42 kilometrelik maraton renkli görüntüler oluşturdu.

Startının Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde verildiği 2'nci Uluslararası Mersin Maratonu'na sporcularla birlikte vatandaşlarda sabahın erken saatlerinde akın etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali vekili Cezmi Türk Göçer, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu'nun hazır bulunduğu maratonun ilk koşusunu engelliler gerçekleştirdi. Engellilerin start almasının ardın 15 kilometre, 42 kilometre, halk koşusu ve minik sporcular ve özel sporcuların koşusu gerçekleştirildi. 42 kilometrelik etaba Kenya, Etiyopya, Almanya, Fas, Ukrayna, Azerbaycan, Suriye ve Türkiye'den 231 sporcu katılırken, 15 kilometrelik Almanya, ABD, Etiyopya, Kenya, Sırbistan ve Türkiye'den 960 sporcu koştu. 5 kilometre halk koşusun da ise yaklaşık 23 bin kişi koştu. Sporcuların koştuğu güzergah boyunca polis, sivil ve resmi ekiplerin yanı sıra havadan bir helikopter uçarak önlem aldı.

SOROPTİMİSTLER, 'KADINA ŞİDDETE HAYIR' DEDİLER

Maratona katılan Mezitli Soroptimist Kulübü üyeleri de, kadına yönelik şiddete hayır demek için koştu. Maratonda, üzerlerinde 'Kadına şiddete hayır' yazılı tişörtlerle katılan kadınlar, 'Güçlü kadın güçlü toplum', 'Kadına şiddete son', 'Haklı şiddet yoktur', 'Kadın hakkı insan hakkı' dövizleri taşıdı.

Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Sembol Tarhan, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığı ve şiddeti ortadan kaldırmak ve duyarlılık oluşturmak için koştuklarını söyledi. Tarhan, kadına şiddet sadece kadınların sorunu değil, toplumsal sorun olduğuna da dikkat çekerek, "Kadına şiddet sorunu toplumun tüm kesimlerini ilgilendirmektedir. Dolayısıyla bugünkü maratonda topluma bir mesaj verdiğimizi düşünüyoruz. Biz kadınlara destek veren bey efendilere de teşekkür ediyoruz" dedi.

'EN KÜÇÜĞÜ 1 YAŞINDA'

Her yaştan insanın katıldığı maratona babasının kucağın gelen 1 yaşındaki Kutay Kılıçaslan 6886 göğüs numarası ile en küçük yarışmacı unvanını aldı. Minik Kutay'ı gören Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz kucağına alarak uzun süre sevdi.

Kenyalı Moses Too 2,142'lik derecesi ile maratonun birincisi oldu. Moses Too, maratona ilk kez katıldığını ifade ederek, "Mersin'de olmaktan çok mutluyum. Buraya geldiğimi de derece yapacağıma inanıyordum. Başaracağıma inanmasaydım burada olmazdım. İnandığım içinde, başardım ve kazandım" diye konuştu.

Tekerlekli sporcu Ömer Cantay da maratonu birinci olarak tamamladı. Bağçılar Belediyesi Bedensel Engelli Atletimiz Kulübü sporcusu Cantay, geçen yılda birinci olduğunu belirterek, "Güzel bir yarıştı. Engellilerin bu tür yarışlara da yer verilmesini istiyoruz. Bize tanına fırsatı değerlendirerek, engellilerin de neler yapabileceğini gösterdik" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mustafa ERCAN-Mustafa İNSAN/ MERSİN, (DHA)-

========================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Uluslararası Maraton Demokrasi Şehitleri Için Koşuldu - Son Dakika


Advertisement