MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

"Demokrasi içinde bir siyasi iktidarı durdurmak, uyarmak, görevden almak demokrasinin içindeki bir müesseseyle mümkündür. O müessesenin adı da seçimdir" "31 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde sandığa gitmenizi istiyorum. Vatandaşlık görevinizi yapın. Tencereyi tavayı yine çalın, o sizin bileceğiniz bir iş. Suyun karşısına geçip çimmek istiyorsanız çimin, o da sizin bileceğiniz iş. Gazla kovalanmak isterseniz kovalananın. O da sizi bileceğiniz iş. Ama vatandaş olarak sandığa gidin"

20.09.2013 23:29

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Demokrasi içinde bir siyasi iktidarı durdurmak, uyarmak, görevden almak demokrasinin içindeki bir müesseseyle mümkündür. O müessesenin adı da seçimdir" dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın kızının düğününe katılmak için geldiği Isparta'nın Uluborlu ilçesinde vatandaşlara hitap eden Bahçeli, Türkiye'nin demokrasi ile yönetiltildiğini, demokrasinin vazgeçilmez unsularından birisin de siyasi partiler olduğunu söyledi.

Bahçeli, vatandaşların iktidar ya da muhalefet partisinin mensubu olabileceğini ancak tüm amacın, ülkeyi barış, güven içerisinde yönetmek, insanların sorunları çözmek olması gerektiğini ifade etti.

Bütün siyasi partilere iyi niyetle yaklaşılması, vatandaşların da siyasi partilerin uygulamalarını dikkatle takip etmeleri gerektiğini dile getiren Bahçeli, Türkiye'nin 10 yılı aşkın süredir AK Parti tarafından yönetildiğini, bu durumun çok nadir rastlanılan bir durum olduğunu anlattı.

AK Parti'nin halkın verdiği desteği ön plana çıkarak ülkeyi yönettiğini ve "Millet bana yüzde 51'i verdi. Ben istediğim her şeyi yaparım" dediğini savunan Bahçeli, "Bu zafer sarhoşluğunu hoşgörü ile karşılamış olabiliriz. Ama aradan geçen süre içerisinde gelişen olayları incelediğimiz vakit AK Parti'ye oy vermiş vatandaşlarımız da olmak üzere, bu yönetimi gözden geçirmek ihtiyacının ortaya çıktığına inanmalıyız" diye konuştu.

Türkiye'nin bölünmenin ve savaşın eşiğinde olduğunu öne süren Bahçeli, "Milletimiz sosyal şiddetin, cinayetlerin, kadınlara haksız muamelelerin olduğu, güvenin olmadığı bir ülke görünümündedir" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın gerçekleri saklayarak milletin huzuruna çıktığını savunan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Ölçü de kaçıyor. Gençlerden bazıları üniversitesinin ortasından yol geçmesine, 'bu ormanları kestirmeyelim. Yolu da başka yerden götürün' diye bir tepki ortaya koyduğu vakit, 'Eğer ormanda yaşamak istiyorsanız, ormana gidiniz' diyor. Başbakan, 10 yıllık tecrübenle bu genç kardeşlerimizi ikna et. Belediye başkanını, danışmanlarını al, kaç tane ağaç kesilir, bu ağaçların yerine nerelere ağaç dikebiliriz. Bunları anlat. O gençliği muhatap al, milletimin geleceği olan gençliği muhatap al, ona saygı duy. Bazı öfkeleri tepkileri dillendiren, eline tava bilmem ne alarak çalan hanımefendileri kınama. Ne yapsın hanımefendiler, evdeki tavadan başka, kaşıktan başka ne alacak eline, silah mı alsın."

"Demokrasi içinde bir siyasi iktidarı durdurmak, uyarmak, görevden almak demokrasinin içindeki bir müesseseyle mümkündür. O müessesenin adı da seçimdir" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En yakın seçim 30 Mart 2014'tedir. Bu önemli bir dönüm noktasıdır. Sadece belediye başkanlarımızı seçmek anlam taşımaz. Cumhurbaşkanlığı seçimi de belirleyici olacaktır. Çünkü 2014'ün 28 Ağustos'unda cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktır. Daha sonra 2015'te 25'inci dönem milletvekilliği seçimi olacaktır. Bu sebepten dolayı başta AK Partili kardeşlerim olmak üzere bu milletin uyandığını, uyanan bir milletin iktidarı yanlışlardan dolayı uyardığını gösteren bir siyasi tercihi ortaya koymalısınız. 31 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde sandığa gitmenizi istiyorum. Vatandaşlık görevinizi yapın. Tencereyi tavayı yine çalın, o sizin bileceğiniz bir iş. Suyun karşısına geçip çimmek istiyorsanız çimin, o da sizin bileceğiniz iş. Gazla kovalanmak isterseniz kovalananın. O da sizi bileceğiniz iş. Ama vatandaş olarak sandığa gidin."

Bahçeli, daha sonra Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın kızı Müyesser Günaydın ile Aziz Şencan'ın Barida Otel'de düzenlenen düğün törenine katıldı.

Yusuf Ziya Günaydın tarafından kıyılan nikahta çiftin şahitliğini, Bahçeli ve Isparta Valisi Vahdettin Özkan yaptı. Nikahın ardından evlilik cüzdanı Vali Özkan tarafından Müyesser Günaydın'a verildi. Bahçeli de çifte, belediyece hazırlanan belgeyi verdi.

Bahçeli, şarkcısı Çoşkun Sabah'ın verdiği konserin ardından Isparta'dan ayrıldı. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement