MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bölücü terör örgütüyle işbirliği yapıyorlar ve 'aldatıldık' diyorlar.

07.09.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bölücü terör örgütüyle işbirliği yapıyorlar ve 'aldatıldık' diyorlar. Ne zannediyordunuz PKK'yı? Dağcılık kolu faaliyeti mi zannediyordunuz? Aktivist mi zannediyordunuz? Masum insanlar mı zannediyordunuz?" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Dağlıca'daki çatışmada şehit olan askerler için rahmet dileyerek, "PKK'yı destekleyenler, görmezden gelenler, beraber birlikte olanlar, muhatap alanlar, müzakere edenler; bu millet sizi tanıyor, bu millet sizi biliyor. 2002 yılında bitmiş terör örgütünün bugünlere gelmesini sağlayanlar, cesaretlendirenler; bu millet sizi tanıyor" ifadesini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bir şehit çocuğuyla Konya'da milli maçı izlediğini anımsatan Vural, şöyle konuştu:

"Gülücükler dağıtılıyor...O sırada kalleş pusularda şehit olan vatan evlatları...PR yapıyorlar ya. İşte o tablo var ya...Sen o çocuğa sahip çıkacaksan babasına sahip çıkacaktın. Bir maça gidiyorsunuz, askerim, polisim ölüyor, şehit çocuğuyla görüntü veriliyor. O çocukların babaları, Dağlıca'da PKK'nın kalleş kurşunlarına, bombalarına hedef oldu. Kaç kişi şehit oldu haberin var mı? Böyle bir kirli siyaset batsın diyorum gerçekten, yerin dibine batsın."

Bu sürecin bir numaralı sorumlusunun, PKK terör örgütü, siyasi uzantıları ve terör örgütünü muhatap alıp müzakere edenlerin olduğunu savunan Vural, "PKK'yla çözüm ortağı olanlar, 'bu uğurda baldıran zehiri olsa içerim' diyenler, PKK zehrini iç etmişler, anaları ağlatmışlardır" dedi.

-"Böyle vicdansızlık olmaz"

Askerin, polisin elini kolunu bağlayan ve TSK'yı iç güvenlikten çekenlerin, şimdi güvenlik güçlerini suçladığını iddia eden Vural, "Böyle bir şey kabul edilemez. Böyle bir vicdansızlık olmaz" diye konuştu.

Çözüm Süreci'nin ihanet süreci olduğunu ileri süren Vural, "Çözüm Süreci masasını, ihanet masası olarak değerlendirdiğimizde, bize 'Kandan besleniyorlar. Asıl ihanet Çözüm Süreci'ne karşı çıkmaktır' diyenler, çıkmış şimdi ihanetten bahsediyorlar" görüşünü dile getirdi.

Vural, "Bölücü terör örgütüyle işbirliği yapıyorlar ve 'aldatıldık' diyorlar. Ne zannediyordunuz? Ne zannediyordunuz PKK'yı? Dağcılık kolu faaliyeti mi zannediyordunuz? Aktivist mi zannediyordunuz? Masum insanlar mı zannediyordunuz?" dedi.

"Çözüm ihanetinin en acı sonuçlarının yaşandığını" savunan Vural, "Bu bombalar ne zaman yerleştirildi? Bu PKK nasıl alan hakimiyeti oluşturdu? Bu PKK'ya bu müzakere sürecinde neleri vadettin? Bir muhakeme yap, bir muhasebe yap. Sorumlusu kim? Sen. Aynaya bak" değerlendirmesinde bulundu.

"Çözüm Süreci'ne kınalı kuzularımızı kurban ettiniz" diyen Vural, "Bu dönem içerisinde AKP uyuttu, PKK vurdu. AKP ekti, PKK biçti. AKP cesaret verdi, PKK tetik çekti. AKP 'Çözüm' dedi, PKK palazlandı, güçlendi. PKK'nın 30 yılda yapamadığını AKP, Çözüm Süreci içerisinde gerçekleştirdi" iddiasını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı televizyon programındaki konuşmasının bir bölümünü izleten Vural, "Bu kadar şehidimiz var, terör saldırıyor, 400 vekilden bahsediliyor. Böyle bir ortam içerisinde, bu kan üzerinden siyaset üretmek, yani 'anayasayı, PKK'nın istediği şekilde değiştirecek çoğunluğu alsaydık, bu şehitler gelmezdi...' Vermezseniz ne olacak? Şehitler devam mı edecek? Bu millet sana yüz verdi, astarını istiyorsun. Göreceksin, bu milletin, bu sözleri söyleyene nasıl çarpacağını göreceksin" şeklinde konuştu.

-"Oyu vermezsen ölüm"

Vural, şunları kaydetti:

"Ya oy, ya ölüm. Oyu vermezsen ölüm. Oy verdik ne olacak? O zaman bölünme. Çözümleri bu. Başkanlık sevdası için 400 vekili, bugünkü terör saldırılarının sorumlusu olarak, vermediği için sorumlusu olarak milleti suçlayan bir Cumhurbaşkanı. Milleti suçluyor. Asker, polis aman müdahale etmemiş, sorumlusu onlar. 400 vekil vermemiş, sorumlusu da millet. Hepiniz suçlusunuz. Başkanlık sevdan için daha ne kadar şehit vereceğiz? Bu özerklik ve başkanlık pazarlığı için ne kadar kan dökeceğiz?"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vural, Dağlıca'daki çatışmada şehit olanların sayısına ilişkin ellerinde bir rakam olup olmadığı yönündeki soruya, "Bende rakam var. Ama bunu şu anda ifade etmekte zorlanıyorum. Bu tablonun hükümet tarafından açıklanması gerekiyor elbette. Şehidimiz çok. Ama çok olunca mı manşete girmesi gerekiyor? Çok olunca mı haber olması gerekiyor?" yanıtını verdi.

Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılmasının gündeme gelip gelmeyeceği sorusu üzerine ise Vural, geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulu'nun toplandığını ve parlamentonun, hükümete sınır ötesi harekat yetkisi verdiğini anımsattı.

Başka bir soru üzerine Vural, "Bu millet şehit olur ama adını PKK'ya teslim etmez, milli devletini teslim etmez, üniter devletini teslim etmez. Onun için bu milleti kanla korkutanların bu şekilde ifadeleri karşısında asıl tepkileri ortaya koymak daha milli vicdanın gereği olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement