MHP'li Vekillerden Ayvalık'ta Hastane Tepkisi - Son Dakika
Güncel

MHP'li Vekillerden Ayvalık'ta Hastane Tepkisi

MHP\'li Vekillerden Ayvalık\'ta Hastane Tepkisi

Mhp Balıkesir milletvekilleri ismail Ok ile Recep Çetin, Ayvalık Devlet Hastanesi'nin genel seçimler öncesinde AK Parti'ye oy kazandırması için apar topar açıldığını öne sürerek yetersiz olduğunu söyledi.

09.08.2015 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Balıkesir milletvekilleri ismail Ok ile Recep Çetin, Ayvalık Devlet Hastanesi'nin genel seçimler öncesinde AK Parti'ye oy kazandırması için apar topar açıldığını öne sürerek yetersiz olduğunu söyledi. MHP'li milletvekilleri, AK Partili gibi çalıştığını öne sürdükleri hastane Başhekimi Dr. Gonca Bulut ile Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan Hocaoğlu'nu da istifaya devat ettiler.

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde bir dizi incelemelerde bulunan MHP Balıkesir milletvekilleri İsmail Ok ile Recep Çetin, ardından partilerinin ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgeç ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra toplantıya MHP İlçe Başkanı Mehmet Kaban, MHP İlçe yöneticileri, Ayvalık Belediyesi'nin MHP'li Belediye Meclis üyeleri de katıldı.

"HUZURSUZLUK HAD SAFHADA"

Toplantıda konuşan milletvekili Prof. Dr. Recep Çetin, Ayvalık Devlet Hastanesi'nin genel seçimler öncesinde AK Parti'ye oy kazandırması için apar topar açıldığını savunarak Başhekim Dr. Gonca Bulut ile Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan Hocaoğlu'nun derhal görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini söyledi. Çetin, "Hastane personeli arasında huzursuzluk had safhada. Sayın Başhekim Gonca Bulut, anlaşılmaz tavırlarla hastanede despot bir otorite kurmaya çalışıyor. Bu konuda da kendisine AKP'li milletvekilleri ile Genel Sekreter Hasan Hocaoğlu tam destek veriyor. Başhekimin bu tutumu hastane içerisinde doktor, hemşire ve çalışanlar arasında gerginliklere ve kutuplaşmalara sebebiyet veriyor. Bu kutuplaşmalar ve çekişmeler de ne yazık ki hastaneden şifa bekleyen hastalara da olumsuz yansıyor" dedi.

"PERSONEL YETERSİZ" AÇIKLAMASI

Kış mevsiminde kentin 65 bin olan nüfusunun, sezonunun en yoğun olduğu yaz günlerinde 500 bini bulduğunu kaydeden Çetin, acilde görev yapan bir doktorun her gün en az 700 civarında hastaya müdahale etmek zorunda bırakıldığını söyledi. Pratisyen hekimlerin bu kadar hastayı tedavi etmek zorunda kalmasının ciddi sağlık skandallarını da beraberinde getirebileceğini öne süren Çetin, "Yaz döneminde hastane acil servisinde şu anki mevcut sayıdan en az 2-3 kat daha fazla doktor, hemşire ve personelin çalıştırılması gerekmektedir. Ama ne yazık ki Başhekimlik ve İdari kadro bu durumu görmezden gelmektedirler. Bunun dışında hastanede döner sermaye sistemi çalışmamaktadır. Oysa poliklinik yapan her doktorun döner sermayeden payını alması gerekir. Ancak bu pay, doktora 1500 lira ile sınırlandırılmış, diğer sağlık personeline ise verilmediği için de doktorlar ve personelin çalışma hevesi kırılmaktadır" diye konuştu.

"HASTANEDE KADROLU BİR KARDİYOLOG YOK"

MHP'li Recep Çetin, Ayvalık'ta 60 yaş üzerinde insanların yoğun bir nüfusu bulunduğunu bunun yanı sıra da ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin çoğunluğu 50 yaş üzerinde olduğuna dikkati çekerek, "Bu yaş kategorisindeki birçok insan kalp ve damar hastalıklarına sahiptir. Ancak Ayvalık Devlet Hastanesi'nde kadrolu bir kardiyolog yoktur. Bir kardiyolog ise Edremit'ten haftanın belli günlerinde görevlendirmeyle gelip gitmekte ve bu yeterli olmamaktadır. Bunun dışında hastanede çalışan doktor, hemşire ve personel sayısı oldukça düşüktür. Az sayıda personele çok iş yaptırılmak istenmektedir" dedi.

"YAĞIŞLI HAVADA TOMOGRAFİ CİHAZI ÇALIŞMIYOR"

Yeni bir binada hizmet vermeye başlanılmasına rağmen binanın birçok fiziki eksikliklerinin bulunduğunu söyleyen Çetin, "Hastanenin Görüntüleme Merkezi'nde bulunan tomografi cihazının da bulunduğu oda her şiddetli yağmurda su sızdırmakta ve milyonlarca liralık tomografi cihazına zarar vermemesi için yağışlı havalarda kullanılamamaktadır. Bunun dışında hastanenin asansörleri, Bursa Makine Mühendisleri Odası tarafından yapılan denetimlerde 'kullanılması sakıncalıdır' raporuna sahip olması nedeniyle basında yer alan haberlerin ardından ancak 10 gün önce bu eksikliklerin giderilmesiyle yeniden hizmet vermeye başlamak zorunda kalınmıştır. Hastanede MR ve EMG gibi cihazlar bulunmadığı için hastalar Edremit başta olmak üzere, Balıkesir, Burhaniye yada İzmir'e gitmek zorunda kalmaktadırlar" diye konuştu.

"BU BİR SAĞLIK FACİASIDIR"

Ayvalık'ın Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Çetin, "Ayvalık gibi bir yerde eksik personel ve uzman doktorlar nedeniyle sağlık kurulu oluşturulamamaktadır. Bu bir sağlık faciasıdır. Bunun yegane sebebi de hastanenin yönetim kadrosunun tutumudur. Bu yüzden de ben; Ayvalıklılara yeterli sağlık hizmeti veremeyen Ayvalık Devlet Hastanesi'nin sorumluları, Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Hasan Hocaoğlu başta olmak üzere Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Gonca Bulut'un derhal görevlerinden istifa etmeleri gerektiğine inanıyorum" dedi. MHP'li Çetin, "Ayvalık Atatürkçü bir düşünceye sahip olduğu için AKP'ye hiçbir zaman oy vermemiştir. Acaba ilçe halkı sadece bu yüzden birileri tarafından da cezalandırılmak mı istenmektedir?" diye de sordu. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Vekillerden Ayvalık'ta Hastane Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement