MHP'nin Trabzon Mitingi - Son Dakika
Güncel

MHP'nin Trabzon Mitingi

MHP\'nin Trabzon Mitingi

MHP Trabzon Milletvekili Aydın: "AK Parti, 17 Aralık süreci ile aklanma ve arınma fırsatını kaçırmış, yolsuzluğu rüşveti ve pisliği örtmek için bütün kredisini Türk milleti nezdinde tüketmiştir"

22.03.2014 17:40

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, " AK Parti, 17 Aralık süreci ile aklanma ve arınma fırsatını kaçırmış, yolsuzluğu rüşveti ve pisliği örtmek için bütün kredisini Türk milleti nezdinde tüketmiştir" dedi.

MHP Trabzon İl Başkanlığı tarafından Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde ilk olarak sanatçı Mustafa Yıldızdoğan konser verdi. Belediye başkan adaylarının tanıttığı mitingde konuşan Aydın, Trabzon'da bugüne kadar çok sayıda miting yapmasına rağmen bugün ki ilgi nedeniyle duygulandığını söyledi.

Aydın, 17 Aralık sürecinde hükumetin tutum ve davranışlarının yanlış olduğunu savunarak, "AK Parti, 17 Aralık süreci ile aklanma ve arınma fırsatını kaçırmış, yolsuzluğu rüşveti ve pisliği örtmek için bütün kredisini Türk milleti nezdinde tüketmiştir. Görevinden alınan polisler, hakimler, savcılar on binleri bulmuştur. Görevlerinin gereğini yapanlar, İstanbul Emniyet Müdürünün dediği gibi kimi fizana kimisi ise hizana sürgüne gönderilerek on binlerce vatan evladı darmadağın edilmiştir. Bu hiçbir dönemde yaşanmayan hiç kimsenin düşünse bile aklına getiremeyeceği büyük ve kapsamlı bir olaydır" diye konuştu.

AK Parti'ye oy veren insanların aldatıldığını öne süren Aydın, "AKP ve Sayın Başbakana samimiyetle oy veren ancak gelinen noktada açıkça aldatılan milyonlarca insanımız olmuştur. Asıl mağdur olanlar 4,5 milyon doları bankasında değilde evindeki ayakkabı kutusunda saklayan genel müdürler değil, çocuğuna 4,5 lira harçlık veremeyen ana ve babalar olmuştur" ifadesini kullandı.

-Türkçe Olimpiyatları

Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'da yaptığı miting sırasında Türkçe Olimpiyatlarını yaptırmayacağı yönünde açıklaması olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Dün gece Başbakan Erdoğan'ı televizyonda, Erzurum'da izledim. Kendileri hayali bir düşman yarattı, şimdi ona saldırıyor. Amaç ne biliyor musunuz, yolsuzlukları konuşturmamak. Bir düşman yarattı ve sürekli ona vurarak yolsuzluk meselelerinin konuşulmasını istemiyor. Dün de Erzurum'da, 'bir daha Türkiye'de Türkçe Olimpiyatları yapılmayacak' diyor. Sen kimsin, Türkçe olimpiyatlarından ne rahatsızlık duyuyorsun? Adı Türkçe olimpiyatları. Türk dilini ve İstiklal Marşı'nı bütün dünyaya ezberletiyorsa sen bundan ne gocunuyorsun. Sen bütün bu olanların üstünü bunlarla örtemezsin."

Koray Aydın, 17 Aralık sabahı bir cenaze töreni için Trabzon'a geldiğini, Ankara-İstanbul aktarmalı uçuşunda Sümeyye Erdoğan ile aynı uçakta bulunduklarını anlatarak, "Allah rahmet eylesin eski merkez ilçe başkanımız İdris Hayal'in cenaze töreni için Trabzon'a gelecektim. İstanbul'dan aktarmalı olarak Trabzon'a geldim. Saat 09.00 uçağıyla İstanbul'a gittim ve 10.50 uçağıyla da Trabzon'a indim. Rahmetli İdris Hayal'in cenazesine katıldım ve akşamda Ankara'ya döndüm. Sabah 09.00 uçağında kiminle gittim biliyor musunuz? Sümeyye kızımızla beraber gittik. Ya şu Allah'ın lütfuna bak dedim. Sümeyye kızımız önde oturuyordu, ben de çaprazda ikinci sıradaydım. Yani Başbakan telefonda diyordu ya 'Sümeyye'yi gönderiyorum' diye. Saat 09.00 uçağıyla Sümeyye göreve gidiyordu" diye konuştu.

Bu arada, Aydın'ın konuşması sırasında platformun arkasındaki yoldan geçen AK Parti'ye ait seçim aracının sürücüsüne, yüksek sesle müzik çaldığı gerekçesiyle MHP'liler tarafından tepki gösterildi. Kısa süreli gerginlik, polisin araya girmesiyle sona erdi.

Miting, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılarla devam etti. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP'nin Trabzon Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement