Milletvekili İşbilen'den Derneklere Operasyon Eleştirisi - Son Dakika
Güncel

Milletvekili İşbilen'den Derneklere Operasyon Eleştirisi

Milletvekili İşbilen\'den Derneklere Operasyon Eleştirisi

İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen, aralarında Kimse Yok mu Derneği'nin bulunduğu Manisa'daki bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarında arama yapılmasına tepki gösterdi.

07.05.2015 11:47

İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen, aralarında Kimse Yok mu Derneği'nin bulunduğu Manisa'daki bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarında arama yapılmasına tepki gösterdi. Bunun bir algı operasyonu olduğunu öne süren İşbilen, bir hayır kurumuna terör örgütüymüş gibi operasyon yapıldığını, bu durumu kimsenın anlayamadığını söyledi.

17-25 Aralık operasyonlarının ardından AK Parti'den istifa eden İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen, yazılı bir açıklama yaparak, Manisa'da, Kimse Yok mu Derneği'nin de aralarında bulunduğu bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarını eleştirdi. Dünyanın birçok yerinde insanlığa yardım ettiğini ve taktirle karşılandığını belirttiği Kimse Yok mu Derneği'nin kendi ülkesinde baskına uğramasını şaşkınlıkla izlediğini söyledi. İşbilen, " Nepal'de, Afrika'da, Soma'da, Kuzey Amerika'da, Ortadoğu'da, Asya'da, Uzakdoğu'da, Filipinler'de, Gazze'de ve dünyanın neresinde bir doğal afet varsa orada insanlığın yardımına koşan bir derneğin terör örgütü ilan edilmesi, anlaşılır bir durum değil. Normal bir insanın hafızası bunu algılayamıyor. Türk insanı olarak eğer biz algılayamıyorsak, diğer insanlar nasıl algılasın? Bir yardım kuruluşu terör örgütü gibi algılanıyorsa; hele de o derneğe yardımda bulunanlar, terör örgütü üyeliğinden yargılanacaksa vay halimize. O zaman Manisa'nın yarısı bu derneğe yardımda bulundu. O insanların hepsini nasıl yargılayacaksınız? İşte burada oturup düşünmek lazım. Burada bir algı operasyonu var. Bu operasyonun ardına gizlenerek ne gibi yolsuzluklar perdelenmek isteniyor? Manisa'daki bu operasyonların ardındaki gerçek; hukuk ne zaman işlemeye başlarsa, işte o zaman ortaya çıkacak" dedi.

"ARKADAŞLAR DİMDİK AYAKTA"

Açıklamasında, paralel yapıya yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan ve Silivri Cezaevi'nde tutulan polisler ile Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'yı ziyaret ettiğini, morallerinin yerinde olduğunu ifade eden İlhan İşbilen şunları söyledi:

"Dün 8 saat boyunca Silivri'de idim. Tüm arkadaşlarla tek tek görüştüm. Moralleri yerinde. Hukukun bir gün mutlaka işlemeye başlayacağını biliyorlar. O gün geldiğinde bu arkadaşlar tüm gerçekleri açıklayacaklar. Bakalım bu iftiraları atanlar, suçsuz olduğu halde suçluymuş gibi iddianame hazırlayan savcılar, vicdanları kabul etmediği halde bu insanları hapse atan hakimler ne yapacak? Ama bu insanlar alnı açık, gönülleri ferah ve göğüslerini gere gere dışarı çıkacaklar, halkımızın teveccühü ile karşılanacaklar. Tekrar görevlerine dönerler mi bilmem ama hakim güç bugüne kadar çok konuştu, bundan sonra konuşma sırası o arkadaşlarda olacak. Onlar konuşmaya başlayınca da yer yerinden oynayacak. Hakim güç dediğimiz insanlar darmadağın olacak. Kişiye göre hukuk değil, bağımsız bir hukukla yargılamalar olacak. Şu unutulmamalı. Hukuk karşısında herkes eşittir. Bir gün herkesin hukuk karşısında hesap vereceği unutulmasın." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milletvekili İşbilen'den Derneklere Operasyon Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement