Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor - Son Dakika
Yerel

Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Erzurum, Van, Ağrı ve Bitlis'ten seçilen milletvekilleri mazbatalarını aldı.

15.06.2015 14:43

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Erzurum, Van, Ağrı ve Bitlis'ten seçilen milletvekilleri mazbatalarını aldı.

Erzurum'da, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve partililerle Erzurum Adliyesi'ne giden milletvekilleri Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu ile İbrahim Aydemir, burada vatandaşlarla selamlaştı.

İl Seçim Kurulu Başkanı Emine Kahraman, AK Parti'li milletvekillerine hayırlı olsun dileklerini ileterek mazbatalarını verdi. Efkan Ala'nın mazbatasını ise AK Parti İl Başkanı Yeşilyurt aldı.

Van

Van Adliyesi'ndeki İl Seçim Kuruluna giden HDP'li milletvekilleri Lezgin Botan, Yurdusev Özsökmenler, Adem Özcaner, Remzi Özgökçe, Selami Özyaşar, Tuğba Hezer ile Figen Yüksekdağ adına avukatı Fehim Oflas, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Öztürk'ten aldı.

Öztürk ile bir süre sohbet eden milletvekilleri adına adliye çıkışında açıklama yapan Özsökmenler, seçimdeki desteklerinden dolayı Van halkına teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte halkın gösterdiği teveccühe layık olmaya çalışacaklarını söyledi.

Özsekmenler, oy veren vermeyen herkesin vekili olacaklarını bildirerek, kentin problemleri konusunda aktif şekilde çalışacaklarını, özellikle kesintiye uğrayan Çözüm Süreci'nin hız kazanması için çaba göstereceklerini ifade etti.

Ağrı

HDP'den milletvekili seçilen Berdan Öztürk, Dirayet Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan İl Seçim Kurulu Müdür Vekili Naime Kol Yarcan'dan mazbatalarını aldı. Milletvekili Leyla Zana'nın il dışında bulunması nedeniyle mazbatası Öztürk'e verildi.

Taşdemir, yaptığı açıklamada, halkın iradesini barıştan ve demokrasiden yana kullandığını söyledi.

Bitlis

AK Parti'den milletvekili seçilen Vedat Demiröz'e mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hacı Süleyman Arslan taktim etti.

Demiröz, bütün Bitlis'in milletvekili olacağını belirterek, bu süreçte yarım kalan hizmetlerin devamını sağlayıp yeni hizmetlerin de yapılması için çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement