Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Eskişehir'de 13 yıldır pek çok güzel işler yapıldı, kentin çehresi değişti.

23.05.2015 22:24

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, " Eskişehir'de 13 yıldır pek çok güzel işler yapıldı, kentin çehresi değişti. Eğitim, sağlık, ulaşım alanında söz verdiğimiz her şeyi yerine getirdik" dedi.

Bakan Avcı, partisinin 71 Evler Mahallesi'ndeki mahalle temsilciliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada,  71 Evler ve Emek mahallelerinin kendileri için çok özel olduğunu belirterek, 9 seçimdir her iki mahallenin de birinciliği kimseye kaptırmadığını kaydetti.

Mahalle halkının 9 seçimdir AK Parti'ye gösterdiği teveccühle adeta bir destan yazdığını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"AK Parti iktidarı olarak size gerçekten çok şey borçluyuz. Eskişehir'de 13 yıldır pek çok güzel işler yapıldı, kentin çehresi değişti. Eğitim, sağlık, ulaşım alanında söz verdiğimiz her şeyi yerine getirdik. Kentte bir dedikodu dolaşıyormuş, 'Şehir Hastanesinin yapılmasından vazgeçilmiş', yok efendim, 'Şehir Hastanesi yapılacakmış ama 71 Evler, Emek Mahallesi'nde olmayacakmış, yeri başka bir yerde olacakmış'. Hatta Sakarya'ya bile gideceğini söyleyenler oldu. Bugün Oklubalı Mahallesi'ni ziyarete giderken Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu aradı ve dedi ki 'hayırlı olsun 71 Evler Mahallesi'ndeki Şehir Hastanesinin anlaşmasını, sözleşmesini bugün imzaladım'. Başta Şehir Hastaneleri projesini başlatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na çok teşekkür ediyorum bu projenin devamı için yaptığı katkılar, gösterdiği siyasi irade için çok teşekkür ediyorum, Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na ayrıca teşekkür ediyorum."

Bakan Avcı, hastanenin bin 071 yatak kapasiteli olduğunu ancak yeni projelendirmeyle yatak sayısının bin 081'e yükseltildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile görüşmesine ilişkin notları aktaran Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Sayın Bakana yatak sayısının arttırılma nedeni sordum, o da bana riskli doğumlar için özel bakım gerektiren hamileler için ayrı odalar hazırlanırmış, bunları ilave etmişler. Kapasite sayısı bin 081 olmuş. Sözümüzü biraz, değiştirmiş olduk. Tek başına bir şehri ihya etmeye yetecek yatırım tutarı. Bu şehir hastanesi ile 71 Evler'de gerçekleşecek olan yatırımın tutarı 1 milyar 128 milyon 523 bin 947 lira. Bu yatırımlarla birlikte çevrede oluşacak olan diğer özel yatırımları buna dahil etmiyoruz. Allah, devlete, millete zeval vermesin. Allah hayırlara vesile etsin. Allah hiçbirimizi muhtaç etmesin ama eksikliğini de göstermesin. Hayırlı uğurlu olsun."

Bakan Avcı, Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesini uluslararası yüksek ihtisas üniversitesi olarak planladıklarını, öncelikli partner olarak Japonlarla görüştüklerini, kasım ayında UNESCO toplantısı vesilesi ile Japonya'ya gittiğini ve burada Japonya Milli Eğitim Bakanı ile görüştüğünü dile getirdi.

Geçtiğimiz ay Japon mevkidaşı ile Türkiye'de tekrar görüştüğünü belirten Bakan Avcı, yapılan uluslararası anlaşmaların ardından, 1 Ekim'de TBMM'nin açılmasının ardından ilk kanunun Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesinin kurulmasına ilişkin olacağını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement