Milli Savunma Bakanı Yılmaz Iğdır'da - Son Dakika
Yerel

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Iğdır'da

Bakan Yılmaz: "Kendi milli gemimizi yapıyoruz, eğitim uçağımızı yapıyoruz.

13.12.2014 14:09

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin ordusunun ihtiyaç duyduğu araçları yapabilen bir ülke haline geldiğini belirterek, "İnşallah bu savunma sanayiyle ordumuz, eskisinden daha da güçlü" dedi.

Iğdır Kültür Merkezi'nde partisinin 5. Olağan İl Kongresi'ne katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, AK Parti döneminde demokrasi alanında önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Ortadoğu coğrafyasının en büyük probleminin Baas zihniyeti olduğunu belirten Yılmaz, "Türkiye'nin de bir BAAS zihniyeti var, hem doğusunda hem de batısında. Türkiye'de iki Baas partisi var hatta. Kendi halkına en büyük zararı verenler, bu Baas partileri vermiştir" diye konuştu.

Yılmaz, Irak ve Suriye'de de Baas zihniyetinin kendi halkına büyük zarar verdiğini aktardı.

"Türkiye'nin Baas partisi de bu milletin ömrünü ve zamanını çaldı, umudunu yok etti" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ama işte AK Parti ile bu durum değişti. Eskiden ezanı Arapça okumak yasaktı, 3 ay hapis cezası vardı. Adnan Menderes, bu cezayı kaldırdı. Bu Baas partisi CHP zihniyeti, ezanı yasaklamıştı çünkü milletin diliyle problemi vardı. Milletin, diniyle diliyle problemi vardı. Bu zihniyet, kendisinden olmayan herkese düşmandı. Herkesi tek tip haline getirerek kendisine benzetmek isterdi."

Yılmaz, CHP'nin hiçbir zaman halkın oylarıyla iktidara gelemediğini ancak çeşitli kurumlar aracılığıyla iktidara ortak olduğunu savundu.

AK Parti olarak bu durumu sonlandırmak istediklerine işaret eden Yılmaz, "Yeter artık söz milletin, karar da milletin dedik. İşte bunu dediğimiz için Çankaya'ya halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı gönderdik. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağlayarak, demokrasi çıtasını en üst seviyeye getirdik" ifadelerini kullandı.

"Ordumuz daha da güçlü"

Yılmaz, eskisinden daha güçlü bir Türkiye'yi gelecek nesillere aktarmak istediklerini dile getirdi.

Bunun için de savunma sanayisine önem verdiklerini kaydeden Yılmaz, "Aldığımız güçteki Türkiye'yi daha güçlü bir şekilde gelecek nesillere bırakmak istiyoruz. Eskiden tank yapamazdık, şimdi kendi tankımızı yapıyoruz. Kendi tankına sahip olan ordu daha güçlüdür değil mi, işte bizim ordumuz güçlü" diye konuştu.

Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kendi helikopterini yapan bir ülke var. Kendi milli gemimizi yapıyoruz, eğitim uçağımızı yapıyoruz. Her türlü zırhlı aracımızı kendimiz yapıyoruz. Savunma sanayimizin cirosu, 5 milyar dolar, ihracatı da 1,5 milyar doları aştı. İnşallah bu savunma sanayiyle ordumuz, eskisinden daha da güçlü. Eskiden askerlik süresi 18 aydı, biz bunu önce 15'e, daha sonra da 12 aya indirdik. Askerlik, onurlu ve kutsal bir görevdir. Eğer bu bayrak, gururla dalgalanıyorsa ve bu bayrağın olduğu yere 2 milyona yakın insan, Irak'tan ve Suriye'den buraya geliyorsa burayı güvenli liman olarak görüyorsa bilin ki bu Türkiye'nin güçlü bir ülke olması sayesindedir." - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Savunma Bakanı Yılmaz Iğdır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement