Minyatürkpark'a Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Minyatürkpark'a Yoğun İlgi

Minyatürkpark\'a Yoğun İlgi

Eskişehir’de, Türk Dünyası’ndaki yaklaşık 30 mimari eserin minyatürlerinin yerleştirildiği Minyatürkpark’ta çalışmalar son aşamaya gelirken, bölge şimdiden yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

12.11.2015 12:41

Eskişehir'de, Türk Dünyası'ndaki yaklaşık 30 mimari eserin minyatürlerinin yerleştirildiği Minyatürkpark'ta çalışmalar son aşamaya gelirken, bölge şimdiden yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

Türk Dünyası Vakfı tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Sazova bölgesindeki alana, Türk Dünyası'nın farklı ülkelerinden şaheserlerin maketleri yerleştirildi. Afganistan'dan Özbekistan'a, Kazakistan'dan Balkan coğrafyasına kadar eserlerin yer aldığı bölgede çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmaları yapılıyor. Şimdilik Minyatürkpark olarak isimlendirilen, ancak yapılan anketlerle resmi ismi çocuklar tarafından belirlenecek olan alanın, İstanbul'daki Miniatürk'ün bir benzeri olacağı belirtiliyor. Daha çalışmaların tam bitmediği alanda, Türkiye 'den Selimiye Camii, Çifte Minareli Medrese, Divriği Ulu Camii, Diyarbakır Ulu Camii ile Ahlat Ulu Kümbet gibi birçok eserin minyatürleri de yer alıyor.

Bölgeyi ziyaret eden yerli ve bayancı turistler, oldukça yoğun ilgi gösterdikleri alanda yer alan minyatürlerin bol bol resimlerini çekiyorlar. Yeni nişanlanan ve evlenen çiftler de bu güzel anlarını mimari eserlerin minyatürleri ile ölümsüzleştiriyorlar. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minyatürkpark'a Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement