Muğla'da Adli Tıp Kurumu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Adli Tıp Kurumu Açıldı

Muğla'nın Yerkesik beldesinde faaliyete geçen Adli Tıp Kurumu ve Ahmet Efendi 112 Acil Yardım İstasyonu törenle açıldı.

23.03.2013 21:33

Muğla'nın Yerkesik beldesinde faaliyete geçen Adli Tıp Kurumu ve Ahmet Efendi 112 Acil Yardım İstasyonu törenle açıldı.

Törende konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Adli Tıp Kurumu Şubesi'nin Muğla'ya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Adli Tıp Kurumu'nun Muğla için büyük bir kazanım olduğunu belirten Özden,

"Adli Tıp Kurumu Muğla Şubesi'nin yer tahsisinden, projesinden, açılışına kadar büyük emekler harcandı. Bu kurumun Muğla'ya kazandırılması ile artık Muğla halkı İzmir'e gitmek zorunda kalmayacak" dedi.

Özden, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin, " Orta Doğu'nun şımarık çocuğu, insanlara, kadınlara, çocuklara eziyet ederken ve her seferinde sanki suçsuzmuş gibi baskın çıkarken dün geldiğimiz nokta sadece ülkemizin değil uluslararası camia için yeni bir dönem oldu. Yanlışlar, yapanların yanına kalmıyor. Buna dün hepimiz şahit olduk. Dik duruşumuz sayesinde bu ülkenin siyasi itibarı ve bölgedeki gücü 10 kat arttı" diye konuştu.

Adli Tıp Kurum Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce ise açılışı yapılan kurumda sadece otopsi değil adli bilimlerin diğer alanlarında da merkez oluşturmaya başladıklarını söyledi.

İnce, adli bilimlerin diğer alanlarında da merkezler oluşturma yönünde adımlar attıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu sayede özellikle kadın ve çocuk cinsel-fiziksel şiddet mağdurlarının yaşadıkları travmadan sonra sosyal destek alabilecekleri, uygun şartlarda muayenelerinin yapılıp delillerin toplanabileceği, mağduru daha mağdur etmeden çalışacak bir sistem inşa ediyoruz. Geldiğimiz bu noktada adaletin geç de olsa yerini bulduğu zamanları geride bırakarak adaletin bir an evvel yerini bulduğu bir sistemi kurduğumuz lokal merkezlerin önemi katlanarak artmaktadır."

Muğla'nın turizm bölgesi olması nedeniyle Adli Tıp Kurumu'nun Muğla'da çok büyük bir ihtiyaç olduğuna değinen Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş ise çalışmalara 2012 yılı Ekim ayında başladıklarını söyledi.

Kurum'da bugüne kadar 96 otopsi yapıldığını ifade eden Akbaş, 882 muayene işleminin gerçekleştiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Adli Tıp Kurumu Muğla Şube Müdürlüğü ve Yerkesik Ahmet Efendi 112 Acil Servis Hizmetleri İstasyonu açılışını, Muğla Valisi Fatih Şahin, AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Adli Tıp Kurum Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile daire müdürleri yaptı. - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Adli Tıp Kurumu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement