Muğla'da Öğrencilere Eğitim Seti Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Öğrencilere Eğitim Seti Dağıtıldı

Muğla\'da Öğrencilere Eğitim Seti Dağıtıldı

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde eğitim gören öğrencilere eğitim desteği sağlandı.

23.10.2015 13:54

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde eğitim gören öğrencilere eğitim desteği sağlandı. Orman Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde hazırlanan Türkiye'de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi (GEF) kapsamında Köyceğiz ilçesinde öğrencilere eğitim seti dağıtıldı.

Köyceğiz Zeytinalanı İlkokulu'nda düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

GEF projesinin önemine değinen Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara; GEF projesi, Orman Genel Müdürlüğümüzün ve Orman Bakanlığımızın bir çok projede olduğu gibi hem biyolojik çeşitliliği koruma arttırma, iyileştirme, çevresel değerlere önem verme yanında entegre orman yönetimini hep beraber burada yaşayanlar ile birlikte orman yönetimini hedefleyecek, Birleşmiş Milletler, Uluslararası bir çok projenin içerisinde yer alarak hedefe doğru ilerlemekte sadece biyolojiyi ve çevreyi öne almayan aynı zamanda insan odaklı insanı da önce alan bir çalışmanın örneği, eğitimden başlayarak, yöredeki insanların ekonomisini dikkate alarak tali ürünleri işleme bunlar ile ilgili bir takım kaynaklar oluşturmayı hedefleyen bir proje. İnşallah yöremize, ülkemize faydalı getirileri olacaktır" dedi.

Çağdaş eğitimin önemini belirten Muğla Valisi Amir Çiçek ise; "5 bölgede her işletme müdürüne verilen bir görev burada Köyceğiz işletme müdürlüğümüzün seçilmesinin sebebi de bu bölgedeki orman değerlerinin yüksek değerde olması, Birleşmiş Milletler kalkınma programı çerçevesinde Birleşmiş Milletler fonu, Orman Genel Müdürlüğümüzün ve Orman Bakanlığımızın sunduğu 2018 yılına kadar sürecek bir proje, biz çocuklarımıza daha öğrenci iken çevre sevgisini aşılayabilirsek verdiğimiz eğitim daha da yaşanabilir bir eğitim olur. Orman İşletme Müdürlüğümüzün hazırladığı hediye çantalarımızı çocuklarımıza verdik. Çantanın içinde bulunan şifre çok önemli çünkü çağdaş ve online eğitimi kolaylaştırıcı bir vasıta olacak" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla'da Öğrencilere Eğitim Seti Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement