Muğla Ünlü Denizci Sadun Boro Yaşamını Yitirdi - Son Dakika
Güncel

Muğla Ünlü Denizci Sadun Boro Yaşamını Yitirdi

Muğla Ünlü Denizci Sadun Boro Yaşamını Yitirdi

Ünlü denizci Sadun Boro yaşamını yitirdi (3) TEKNESİNİ BAĞLADIĞI AĞACA KIR ÇİÇEKLERİ BIRAKTILAR 'Denizlerin babası' olarak bilinen ünlü denizci Sadun Boro'nun ölüm haberini alan başta denizci dostları olmak üzere sevenleri Okluk Koyu'ndaki teknesini bağladığı tonoz ve çam ağacını ziyaret etti.

05.06.2015 22:41

Ünlü denizci Sadun Boro yaşamını yitirdi (3)

TEKNESİNİ BAĞLADIĞI AĞACA KIR ÇİÇEKLERİ BIRAKTILAR

'Denizlerin babası' olarak bilinen ünlü denizci Sadun Boro'nun ölüm haberini alan başta denizci dostları olmak üzere sevenleri Okluk Koyu'ndaki teknesini bağladığı tonoz ve çam ağacını ziyaret etti. Boro'nun teknesini bağladığı çam ağacına gelen Kuşadası Yat Kulübü üyeleri çiçek bıraktı. Kulüp üyelerinden Bülent Ildız, kendisinin denizlerde çok eski sayılamayacağını belirtip, Koyları da çok iyi tanımam. Rahmetli ile tanışmışlığım da yok. Fakat bu koyları gezerken tek kılavuzumuz hep yazdığı kitabı 'Vira Demir' oldu. Muazzam bir kitap. Nereye baksak bırakın suyun üzerinde gördüğümüzü, hakim rüzgarları, suyun altındaki taşları, nereye bağlanacağımızı, olası riski hepsini o kadar güzel anlatmış ki saygı duymamak mümkün değil. Bu yakınlardaydım. Kulüp üyesi ağabeylerimiz bize görev verdi ve dediler ki 'Rahmetli Sadun ağabeyimizin teknesini bağladığı ağacı bulun ve bir demek kır çiçeği koyun.' Biz de bu görevi yerine getirdik. Tüm denizciliğin başı sağ olsun. Rahmetli gerçekten çok büyük eserler bıraktı dedi.

ONU ŞİMDİDEN ÖZLÜYORUM

'Govinda' isimli teknesini Okluk Koyu'nda, 27 yıldır arkadaş olduğu Boro ile yanyana bağlayan İsveç vatandaşı Birgitta Björn ise şunları söyledi Sadun, bizim buradaki en iyi arkadaşımızdı. Onu şimdiden özlüyoruz ve çok üzgünüz. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Ege veya Akdeniz'de güzel bir yere gititğimiz zaman Sadun Boro bize 'Yanınızda bana da yer ayırıp haber verin. Hemen geleyim' derdi. Göcek, Fethiye ve Gökova koylarını birlikte gezdik.

RESTORANA GELDİĞİNDE KAHVE İSTERDİ

Boro'nun teknesini Okluk Koyu'na demirlediğinde en çok gittiği restoranın sahibi Hüseyin Keskin, Kendisiyle tanıştığımızda 9 yaşındaydım. 35 yıldır görüşüyoruz. Hastaneden helikopterle teknesine getirildiği gün ben de oradaydım. Sonra teknesine kumanya bile götürdüm. Buradayken günümüz birlikte geçiyordu. Çok iyi insandı. Bir ihtiyacı olunca telefonla arayıp isterdi. Hemen götürürdük. Sağlığında kendisinin yaptırdığı denizkızı heykelinin yanına gömülmek istediğini söyler ve bize 'Öldükten sonra buradan denize bakacağım' derdi. Restorana geldiğinde de hemen bir kahve isterdi. Sonra da bize bıraktığı purolarını ister ve bir tanesini ikiye bölerek içerdi dedi.

DENİZDE TÖREN YAPILACAK

Boro'nun cenazesi için program hazırlandığını söyleyen manevi oğlu, merhum cumhurbaşkanlarından Turgut Özal'ın danışmanı Can Pulak ise Pazartesi günü öğle saatlerinde Karacasöğüt'e getirilecek olan cenazesi, Sadun Boro'nun katamaranına konularak gittiği koyların önünden geçirilecek. Bu arada çok sayıda tekne de bu törene iştirak edecek. Daha sonra Karacasöğüt camisinde kılınacak ikindi namazının ardından aynı mahalledeki mezarlığa defnedilecek. Defin sonrasında ise katılanlara yemek verilecek diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Ünlü Denizci Sadun Boro Yaşamını Yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement