Mülteciler Denizde Mahsur Kaldı - Son Dakika
Güncel

Mülteciler Denizde Mahsur Kaldı

Mülteciler Denizde Mahsur Kaldı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kadırga Burnu açıklarında kaçak yollardan Yunanistan adalarına geçmeye çalışan grup Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

02.10.2014 16:23

Muğla'nın Marmaris ilçesi Kadırga Burnu açıklarında kaçak yollardan Yunanistan adalarına geçmeye çalışan grup Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre bir grup mültecinin dün sabaha karşı saat 07.25'te Marmaris ilçesi Kadırga Burnu açıklarında 6 metre boyunda bir tekne ile ülkemizi yasa dışı yollardan terk etmeye teşebbüs ettiği sırada denizde mahsur kaldıkları belirlendi. Deniz yüzeyinde sürüklenen 6 metre boyundaki fiber teknenin arazı yaptığı ortaya çıkarken, 7 kişilik mülteci grubu, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarılarak ilgili makamlara teslim edildi.

Öte yandan aynı gün akşam saatlerinde ise Göcek Bedri Rahmi Koyu'nda bulunan İngiliz bayraklı yelkenli teknenin başka bir tur teknesiyle çarpışması sonucu 60 yaşındaki Alman vatandaşı bir kadın başından yaralandı. Sahil Güvenlik Tele Sağlık Merkezi'nin tahliye edilmesine karar vermesi üzerine Sahil Güvenlik botu ile 112 Acil Servis ekibi yaralı turistin bulunduğu yelkenliye giderek müdahalede bulundu. Kadın daha sonra kıyıya çıkarılarak 112 Acil ambulansı ile Fethiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Turistin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mülteciler Denizde Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement