Münih Belediye Balkanı Alı Kılıç'a Danışmanlık Yapacak - Son Dakika
Dünya

Münih Belediye Balkanı Alı Kılıç'a Danışmanlık Yapacak

Almanya'nın Münih kentinde 25 yıl Belediye Başkanlığı yapan Sosyal Demokrat Parti kökenli Chstian Ude (66) CHP Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler alanında danışmanlık hizmeti verecek.

02.07.2014 15:55

Almanya'nın Münih kentinde 25 yıl Belediye Başkanlığı yapan Sosyal Demokrat Parti kökenli Chstian Ude (66) CHP Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler alanında danışmanlık hizmeti verecek. Ude'nin bu görevi fahri olarak üstleneceği belirtilirken, Maltepe Belediyesi'nde de kendisine ait bir odası olacak ve çalışmalarını buradan yürütecek.

-SÜDDEUTSCHE ZEITUNG UDE POLITIKAYA TEKRAR DÖNDÜ-

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi Christian Ude'nin 21 yıllık Belediye Başkanlık görevini sona erdirmesinin ardından Münih kentinden uzun yıllar tanıdığı gazeteci dostu Ali Kılıç'a danışmanlık hizmeti vereceğini yazdı.

Türk dostu olan Ude, Ali Kılıç ile dostluğunun nasıl başladığını söyle anlattı:

"1972 yılına dönelim: Almanya'da işçi olarak çalışan, Pülümür'ün Kaymaktepe köyünden Kamer Kılıç'ın, bazı davalarını Ude takip etmektedir. Dost olurlar. Kılıç kendisini Munzur Dağları'nda kurt avına davet eder. Ude bir arkadaşı ile Tunceli'ye gider, köyde iki hafta konuk olur. Bu arada yabancı olduğu anlaşılmasın diye bıyık bırakır; o günden beri de kesmez."

Ude 33 yıl sonra yapacağı gezisi için şöyle konuşuyor:

"Bu geziyi hiç unutamam, şimdi de ayrı bir heyecan duyuyorum. 1972'deki ziyaretimde, insanların sıcaklığını ve dostluğunu görünce avcılığı bıraktım o zaman. Köyde o zaman sarışın bir çocuk vardı, ilkokul ikiye gidiyordu, onu kucağıma alıp sevmiştim. Bu çocuk şimdi bizim Münih'teki Türk-Alman Dostluk Federasyonu Başkanı Ali Kılıç'tır. Kılıç'lar, üç kuşaktır dostumdur."

Pülümür Belediyesi, Münih Belediye Başkanı Ude'yi "fahri hemşeri" ilan etti. Bugün İstanbul'a gelecek Ude, Erzurum üzerinden Pülümür'e giderek "Bal Festivali'ne katılacak, bu arada adının verileceği Kültür Merkezi'nin temelini atacak.

Almanya'nın eski başbakanlarından AK Parti'ye danışmanlık hizmeti veren Gerhard Schröder gibi petrol doğal gaz danışmanlığı yapmak istemediğini de vurgulayan Ude, bir belediye başkanının herkesi kucaklaması gerektiğini söyledi.

-ALI KILIC: UDE BENIM ICIN ÖNEMLI BIR FIGÜR-

Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, Udenin kendisi için önemli bir politik figür olduğunu ifade ederek, 21 yıllık dostum bana fahri olarak danışmanlık yapacak. Bu danışmanlık hizmetini Türk-Alman ilişkilerinin güçlendirilmesi bakımından da önemsiyorum. Maltep'ye Avrupa vizyonu kazandırmak ve Ude"nin hümanist anlayışıyla Anadolu hümanizmini birleştirmek istiyorum. Örneğin önceki gün birlikte iftar yemeğinde yoksullara yemek dağıttık" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Münih Belediye Balkanı Alı Kılıç'a Danışmanlık Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement