Muş'ta Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Tablet Dağıtım Töreni

Muş\'ta Tablet Dağıtım Töreni

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından FATİH Projesi kapsamında öğrencilere tablet dağıtıldı.

05.11.2015 17:20

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından FATİH Projesi kapsamında öğrencilere tablet dağıtıldı.

TOBB Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzen tablet dağıtım törenine Vali Seddar Yavuz, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ile okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. FATİH Projesi'yle ilgili sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Vali Seddar Yavuz, son 10 yılda ülkede her alanda büyük devrimler yapıldığını söyledi. Özellikle sosyal ve ekonomik alanda ciddi gelişmelerin elde edildiğini vurgulayan Vali Yavuz, "Hepinizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti son 10 yılda her alanda büyük devrimler başarmış ve özellikle sosyal ve ekonomik alanda ciddi gelişmeler elde etmiştir. Bu sayede başta milli gelirler, eğitim olmak üzere çok ciddi kaynaklar aktarmış ve ülkemizin her bir köşesinde modern eğitim tesisleri kurmuş ve bunlar teknolojik alt yapıyla donatmıştır. Bu kapsamda hepinizin bildiği gibi FATİH Projesi; aslında bizi dünyayla yarıştıracak, hatta bizi biraz daha ön plana çıkaracak çok önemli bir bilişim hamlesi, hatta devrimdir" dedi.

"ULUSLARIN BİRBİRİYLE YARIŞLARINDA EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİDİR"

Ulusların birbiriyle yarışında eğitimin çok önemli olduğuna vurgu yapan Yavuz, şöyle konuştu:

"Yine ulusların birbiriyle yarışlarındaki en önemli araçlardan bir tanesi şüphesiz eğitimdir. Eğer eğitim sistemlerini tartışmazsanız insanlarınızı çağın gereklerine göre yetiştiremezseniz. O zaman sömürülen, sürekli aşağılanan toplumlar haline gelirsiniz. O yüzden hür ve bağımsız olmanın bir başka yolu da elbette bilgiye ulaşmak, bilgiyi kullanan değil bilgiyi üreten toplum olmaktır. Bu vesileyle bugüne kadar birçok alanda ciddi hizmetler yapıldı. Özellikle Güneydoğu ve Doğu bölgesine biraz daha pozitif ayrımcılık yaparak bu bölgede tablet ve daha fazla akıllı tahtalar kurulmak suretiyle bölgedeki insanımıza vermiş olduğumuz değeri bir kez daha ortaya koyduk. Ben Uşak Valisi'yken görev yaptığım dönemde şimdiki rakamları kıyasladığımda, Uşak'a göre neredeyse iki kat daha fazla tablet ve akıllı tahta kurulduğunu görüyorum. Açıkçası bundan da fevkalade mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Şu anda anlaşılıyor ki burada ciddi bir rakama ulaşacağız. Yaklaşık 8 bine yakın tableti dağıtmış olacağız ve neredeyse rakamlara göre 5 bine yakın sınıflara akıllı tahtayı tahsis etmiş olacağız."

"BİZİM ARADIĞIMIZ ŞEY HUZURDUR"

"Bizim aradığımız şey, huzuru mutlak suretle bulmamız gerekiyor" diyen Yavuz, "Sizleri iyi insan, iyi vatandaş olarak yetiştirmemiz gerekiyor, medeniyet değerlerimizde buluşturmamız gerekiyor. Biz insanımıza bakarken Hakkarili, Edirneli, Antalyalı, Trabzonlu diye bakmıyoruz. Biz bin yıldır bütün insanlarımıza aynı gözle ve aynı değerle bakıyoruz, o yüzden biriz ve beraberiz. Bunu neden söylüyorum, bunun çok ciddi sebepleri var. Sebebi şu; bakın Suriye'den kaçıp gelenlerin sığınacakları tek ülke Türkiye. Doksanlı yıllarda Kuzey Irak'tan kaçan Kürtlerin sığınıp, barındığı yer yine burası. Boşnakların kaçıp geldiği, sığındığı ve doyduğu topraklar burası. Çeçenlerin kaçıp doyduğu yer yine burası. Afrika'dan kaçıp gelenlerinde doyduğu yer burası. Bu topraklar herkesin barınabildiği, herkesin iş AŞ sahibi olabildiği topraklar. O yüzden ben diyorum ki 78 milyon vatan evladının ikinci bir adresi yoktur. Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu'nun hatta Afrika'nın ikinci adresi Türkiye'dir. Gelin biz ikinci adres aramayalım, çünkü ikinci adresinizin olmayacağını asla aklınızdan çıkarmayın. Bu milletin Türk'üyle, Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Zaza'sıyla ve birçok etnik grubuyla artık bin yıldır hemhal olmuş, karışmış durumdayız. O yüzden kendinizi geliştirin. Önce fikir sahibi olun, sonra ideolojisi olsun. Fikir sahibi olamayanların ideolojileri olsa olsa deli gömleği giyinmektir. O yüzden deli gömleği asla giyinmeyin. Bu ülkenin en büyük sorunu fikir sahibi olmadan insanların ideoloji sahibi olmasıdır. O yüzdende sizlere benim tavsiyem, bir büyüğünüz olarak lütfen inceleyin, araştırın, tarihimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi öğrenin. Özellikle dininizi öğrenin" diye konuştu.

"ELİNİZE MOLOTOF DEĞİL AKILLI TAHTA VERİYORUZ"

Öğrencilere çağrıda da bulunan Yavuz, "Bizler, sizlerin elinize molotof değil, silah değil, ellerinize akıllı tahta veriyoruz. Nitekim şu anda Muş Varto'da doğmuş, Isparta Valimiz var, Bulanık doğumlu Osmaniye Valimiz var. Gelin İstanbul Valisi de siz olun, bakan olun, Cumhurbaşkanı olun. Bunun önünde hiçbir engel yok. Nitekim, Kürt kökenli Cumhurbaşkanlarımız, Genelkurmay Başkanlarımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz ve her kademede insanlarımız var. Bakın, 18 yaşına kadar akıllı olan insanlar ömür boyu bu akıllarını kullanırlar. 7-18 yaş arası hata yapan insanların, çoğu zaman bütün hayatları mahvolur. O yüzden, bu yaşlar mevduat biriktirme yaşları. Kendinize yatırım yapacaksınız, kendinizi iyi geliştireceksiniz, iyi eğiteceksiniz, donanımlı hale geleceksiniz. Ondan sonra da bu donanımımızı ömür boyu kullanacaksınız. Sevgili çocuklar, buralara seçilerek geldiniz. O yüzden kendinizi harcamayın. Ailenize, toplumunuza faydalı insanlar olun. Medeniyetinizi, kültürünüzü öğrenin, dininizi mutlaka öğrenin. Biz iyi insan peşinde koşuyoruz. Bu ülkenin yaptığı en iyi şey, başarılı insan peşinde koşmasıdır" şeklinde konuştu.

Vali Yavuz'un konuşmasının ardından öğrencilere tablet dağıtımı yapıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement