Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu: "Teröristlerin elinde yaşadıkları zor günlerin sonunda sağ salim kendilerine kavuştuğumuz arkadaşlarımıza, ailelerine, camiamıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum"

20.09.2014 16:32

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Musul'da rehin alınan konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili, "Teröristlerin elinde yaşadıkları zor günlerin sonunda sağ salim kendilerine kavuştuğumuz arkadaşlarımıza, ailelerine, camiamıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan duyuruya göre, Müsteşar Sinirlioğlu konuya ilişkin mesajında, 49 rehinenin kurtarılmasıyla ilgili MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanlığı ve dışişleri çalışanlarını tebrik etti.

Siniroğlu, mesajında şunları belirtti:

"Musul Başkonsolosumuz başta olmak üzere 49 arkadaşımız ile aile fertlerinin teröristlerin elinde geçen 100 günlük rehinelikten sonra bu sabah itibariyle sağ salim ülkemize getirilmeleriyle sonuçlanan son derece hassas bir sürecin büyük bir başarı ile yürütülmesindeki emekleri için, başta MİT Müsteşarımız ve mesai arkadaşları olmak üzere, herkese ve her kurumumuza tüm camiamız adına en içten duygularla teşekkür ediyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Balanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dışişleri camiasına geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini belirten Sinirlioğlu, "Kendilerine bu zor ve sancılı süreçteki kararlı liderlikleri için şükranlarımı sunuyorum" ifadesini kullandı.

Sinirlioğlu, mesajına şöyle devam etti:

"Değerli meslektaşlarım, sevgili arkadaşlarım. Bu 100 gün içinde rehin alınan arkadaşlarımız ve aileleri hiç şüphesiz büyük üzüntü ve endişe içinde olmuşlardır. Ağır koşullar altında geçirilen zor günler boyunca arkadaşlarımız ve ailelerinin ortaya koydukları sabır, cesaret ve metanet, devletimize duydukları güven, her türlü takdirin üstündedir. Onlarla gurur duyuyoruz.

Milli İstihbarat Teşkilatımızın değerli mensuplarını, Genelkurmay Başkanlığımızı kararlı ve özverili çalışmaları nedeniyle bir kere daha tebrik ediyorum. Teröristlerin elinde yaşadıkları zor günlerin sonunda sağ salim kendilerine kavuştuğumuz arkadaşlarımıza, ailelerine, camiamıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Hepimizin gözü aydın." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement