Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika
Yerel

Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aydın: "IŞİD elinde 101 gündür rehin tutulan Türk vatandaşlarının yurda kadar hiçbir sorun yaşamadan, burunları bile kanamadan gelmiş olması ülkemiz için büyük bir başarıdır"

21.09.2014 11:32

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, "IŞİD'ın elinde 101 gündür rehin tutulan vatandaşların yurda kadar hiçbir sorun yaşamadan gelmiş olmasının Türkiye için büyük bir başarı olduğunu bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, büyük devlet olmanın gerektirdiği gibi davrandığını ve sonunda IŞİD'in elinde bulunan vatandaşların Türkiye'ye kadar hiçbir sorun yaşamadan getirdiğini belirtti.

Konsolosluk görevlilerin kansız, silahsız, sıcak temas sağlanmadan yurda getirilmelerinin büyük bir başarı olduğunu ifade eden Aydın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ancak şunu unutmamak gerekir ki, yüce Türk halkı da vatandaşlarımız rehin alındığı günden itibaren büyük bir metanet göstererek dik duruşunu bozmamıştır. Bu anlamda halkımız da büyük bir teşekkürü hak ediyor. Tabi operasyonu adım adım takip eden istihbarat teşkilatımıza, süreci başından beri hassasiyetle yöneten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. IŞİD elinde 101 gündür rehin tutulan Türk vatandaşlarının yurda kadar hiçbir sorun yaşamadan, burunları bile kanamadan gelmiş olması ülkemiz için büyük bir başarıdır." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement