Numan Kurtulmuş: "Türkiye'yi Ukrayna Gibi Yapmak İstiyorlar" - Son Dakika
Politika

Numan Kurtulmuş: "Türkiye'yi Ukrayna Gibi Yapmak İstiyorlar"

Numan Kurtulmuş: "Türkiye\'yi Ukrayna Gibi Yapmak İstiyorlar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yasal olmayan dinlemelere değinerek, "Tele kulak falan da demiyorum ben ‘koca kulak’ diyorum.

22.03.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yasal olmayan dinlemelere değinerek, "Tele kulak falan da demiyorum ben 'koca kulak' diyorum. Türkiye'yi bir korku cumhuriyeti haline getirmek istiyorlar. Türkiye'yi Ukrayna gibi yapmak istiyorlar" dedi.

Çorum ve Yozgat'ta düzenlenen programların ardından Tokat'a geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Zile ve Turhal ilçelerinde halk selamladı. Daha sonra miting programın yapıldığı Tokat Cumhuriyet Meydanı'na geçen Kurtulmuş, burada coşkulu kalabalığa hitap etti. Kurtulmuş, Tokat'ın 30 Mart için tercihini yaptığını ve AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu'nu seçtiğini kaydetti. Tokatlıların sık sık 'Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin', 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' şeklindeki sloganlarına Kurtulmuş, "Hiç şüpheniz olmasın sevgili Tokatlılara eğilmeyeceğiz, dik duracağız. Sıradağlar gibi duracağız. Hiç kimsenin karşısında eğilmeyeceğiz. Dünya'nın ve Türkiye'nin egemenlerinin karşısında eğilmeyeceğiz. Bundan şüphesiniz olmasın. Biz Allah'tan başka hiçbir gücün karşısında eğilmeyiz" diye cevap verdi.

"BU SEÇİM TÜRKİYE SİYASİ TARİHİNE YÖN VERECEK"

Bu yerel seçimin, belediye seçiminin olmasının çok ötesine geçtiğini söyleyen Kurtulmuş, "Bu seçim Türkiye siyasi tarihine yön verecek, Türkiye'nin siyasi geleceğini belirleyecek bir kavşak noktası, bir dönüm noktası, bir yol ayrımı haline gelmiştir. Onun için bu millet meydanlara toplanıyor, onun için iradesine, Türkiye'ye ve hükümete sahip çıkıyor. Bu seçimde Türkiye şunu oylayacak. Türkiye, eski Türkiye'nin kirli, karanlık, millete karşı tuzaklarla dolu labirentlerine geri mi dönecek? Yoksa yeni Türkiye istikametinde yoluna koşar adım devam mı edecek. Bunun seçimini yapacak. Bunu bu millet biliyor. Bu millete karşı tuzak kuranlarda bunu bildiği için Türkiye'de son zamanlarda gördüğünüz oyunlar oynanıyor" şeklinde konuştu.

Bu sırada partililerin 'yuh' çekmelerine karşı çıkan Kurtulmuş, "Tokatlı kardeşlerim 'yuh' yok. Bizim edebimize yuh çekmek yakışmaz. Yuhların hepsini topluyorsunuz. Yuhların hepsini 30 Mart sandıklarında çok yüksek bir şekilde ortaya koyuyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"TOKAT'TA ÇOK BÜYÜK BİR FARKLA SEÇİMİ ALIYORUZ"

Bir takım hesapların tuzakların kuranlar olduğunu ileri süren Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Bir hafta kaldı. Tokat'ta çok büyük bir farkla seçimi alıyoruz. Ancak yetmez. Bu şer odaklarının bu ihanet çetelerinin bunların sesinin, soluğunun kesilmesi, Türkiye'ye karşı bir daha hiç kimsenin bir olağan üstü dönem beklentisinde olmaması için, hayalinden dahi geçirememesi için sandıkları patlatmak durumundayız. Sandıklarda rekor oy almak durumundasınız. Milletin karşısında bir ittifak var. Bir koalisyon. Geniş bir koalisyon var. İçeride dışarıda yan yana gelmesi mümkün olmayan, aynı istikamete dönmeyen, iki cümle etrafında ortak fikri olmayanlar nerde ise bütün Türkiye de yurt dışındaki ilişkilerini de yanlarına alarak kol kola girmiş vaziyetteler. Birbirlerine selam vermeyen adamlar şimdi Türkiye'nin her tarafında diyorlar ki, 'AK Parti karşısında kim güçlü ise onu destekleyin' diyorlar. Fark etmez, içerideki ve dışarıdaki bütün güçler sadece görünenler değil görünmeyenlerde hepiniz karşıya geçin bu millet sizin hepinizi alt edecektir, sizin sesini soluğunu kısacaktır hiç şüphe yok."

"TELE KULAK DEĞİL KOCA KULAK DİYORUM"

Türkiye'de yasal olmayan dinlemelere değinen Kurtulmuş, "Tele kulak falan da demiyorum koca kulak diyorum. İki yıl içerisinde 509 bin kişi dinlenmiş. Diğerleri ile birlikte 1 milyon insan. Artık sokaktaki insan 'dinleniyormuyum dinlenmiyorum' diye endişe ediyor. Sokaktaki vatandaşlar konuşurken 'acaba bu telefonumuzu kimler dinliyor' diye endişe ediyor. Yetmiyor dinleyenleri de dinliyor. Türkiye'yi bir korku cumhuriyeti haline getirmek istiyorlar. Türkiye'yi Ukrayna gibi yapmak istiyorlar. Türkiye'yi siyaseten bölmek istiyorlar. Hükümeti iş yapamaz hale getirmek istiyorlar" dedi.

"TÜRKİYE'DE BİR TAKIM YANLIŞ VE BAZEN DE KİRLİ İTTİFAKLARI OLUŞTURUYORLAR"

Kurtulmuş konuşmasını şöyle tamamladı: "CHP'nin genel başkanı bozkurt işareti yaparak halkı selamlıyor. Dün Çorum'da vatandaşın bir tanesi çok güzel bir pankart hazırlayarak balkondan aşağı sallamış. MHP'nin M'si yok hilali var. CHP'nin C'si yok HP'si var. Birleştirmişler CHP, MHP gibi bir CHP olmuş. Şunu açıkça söylüyorum kızarlarsa da kusura bakmasınlar. Değerli kardeşlerim Sayın Kılıçdaroğlu'na Türkiye'nin anahtarlarını teslim etseniz, Sayın Bahçeli'ye Türkiye'nin anahtarını teslim etseniz, vallahi billahi 'biz Türkiye'yi yönetemeyiz' diye gerisi geri döner kaçar giderler. Onun için hiçbirisinin tek başına milletin karşısına çıkma cesareti gücü olmadığı için sandıklardan oy isteyerek Türkiye'de iktidar değiştirme ihtimalini görmedikleri için maalesef yan yollara sapıyorlar. Türkiye'de bir takım yanlış ve bazen de kirli ittifakları oluşturuyorlar. Dolayısı ile bunları millet gördü. Neden ne yapmak istiyorlar çok açık. Niye şimdi yapmak istiyorlar? Vakit geçirmek istemiyorlar. Çünkü bunların son şansları olarak görüyorlar. Bu millet 1950'den buyana Rahmet Menderes'ten bu yana bir demokrasi mücadelesi veriyor."

Kurtulmuş, konuşmasının ardından milletvekilleri ve belediye başkan adayları ile halkı selamlayarak karanfil attı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Numan Kurtulmuş: 'Türkiye'yi Ukrayna Gibi Yapmak İstiyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement