Nusaybin'de Seyda Camii İbadete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Seyda Camii İbadete Açıldı

Nusaybin\'de Seyda Camii İbadete Açıldı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 3 yıldan beri yapımı devam eden Seyda Camii, dualarla ibadete açıldı.

29.10.2016 17:10

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 3 yıldan beri yapımı devam eden Seyda Camii, dualarla ibadete açıldı. İlk Cuma Namazı kılınan camide, ilk hutbeyi de Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından verildi.

Nusaybin'de Seyda Mehmet Masum Bayar tarafından, Devrim Mahallesi Nevruz alanında yapılan Seyda Camisi'nin açılışına Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Nusaybin Müftüsü İrfan Açık, ilçe müftüleri, Cizre şeyhlerinden Şeyh Seydan'ın oğlu Şeyh Ömer Faruk Seyda, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar, Şırnak Cizre, İdil, Midyat, Mardin, Kızıltepe ve Nusaybin'den çok sayıda din alimi katıldı.

Okunan Mevlit ve dualardan sonra ibadete açılan caminin ilk hutbesi Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından okundu. Açılış sonrası konuşan Mardin Müftüsü Coşkun, Nusaybin'de 20'ye yakın caminin zarar gördüğünü hatırlatarak, "Camilerimizi kısa sürede sorunları toparlayıp ibadete açmayı hedefliyoruz. Şu anda Molla Masum hocamızın yaptırdığı ve 3 yıldır devam eden camimizi ibadete açıyoruz. Mimari yapısı taş yapı, bölgenin yapısına uygun. İlk Cuma Namazımızı hep birlikte kıldık. Belli bir çalışmamız var, en yakın zamanda kadim Zeynel Abidin Camimizi de ibadete açacağız. Nusaybin'in eğitime, camiye ihtiyacı var. En kısa sürede kalan camilerimiz de ibadete açılacak" dedi.

Camiyi yaptıran Seyda Mehmet Masum Bayar, üç yıl önce başladıkları camiyi bugün ibadete açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Törene katılan bölgenin dini kanaat önderlerinden Cizre şeyhlerinden Şeyh Ömer Faruk Seyda da Kürtçe yaptığı konuşmada caminin hayırlara vesile olması dileğinde bulundu. Cuma Namazından sonra mevlit yemeği verildi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Seyda Camii İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement