Omü Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Omü Akademik Yıl Açılış Töreni

Tören, Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi OMÜ Rektörü Akan: "Yeni birçok programla lisansüstü öğrenci sayımızı 6 yıl öncesinin 4 katından fazla artırdık, 5 bin 500'e ulaştırdık"

28.09.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2014-2015 Akademik Yıl Açılış Töreni, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Samsun Devlet Konservatuvarı tarafından geleneksel Türk müziği dinletisi sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, OMÜ'de son 5-6 yıl içinde önemli çalışmalara imza atıldığını söyledi.

Derslik ve laboratuvar eksikliklerini giderdiklerini anlatan Akan, ileri teknolojik araştırmalar merkezi, kök hücre merkezi ve Teknopark'ı tamamlayarak faaliyete geçirdiklerini anlattı.

Lisansüstü eğitimi oldukça önemsediklerini vurgulayan Akan, "Yeni birçok programla lisansüstü öğrenci sayımızı 6 yıl öncesinin 4 katından fazla arttırdık, 5 bin 500'e ulaştırdık. Yurt dışı üniversitelerle lisans ve lisansüstü eğitim programları yürütmeye başladık" diye konuştu.

Uluslararası bir üniversite olmanın önemine inandıklarını belirten Akan, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz üç yıl sürdürdüğü uluslararası öğrenci sınavını, 2014 Mayıs ayında Asya, Avrupa ve Afrika'dan 19 ülkede, 33 merkezde, 5 dilde 5 bin öğrenciyle gerçekleştirdi. Bu yıl 80'i aşkın ülkeden gelen yabancı öğrenci sayımız bin 700'ü aşacak sanıyorum. Bunların 180'i lisansüstü eğitim öğrencisidir. Özellikle yurt dışından lisansüstü eğitim talebinin bariz artması çok sevindiricidir. Diploma programları, Erasmus ve Mevlana programları dışında her yıl Azerbaycan, Gürcistan, Sancak, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Yunanistan ve Irak'tan 200-300'lere ulaşan öğrenci staj, Türkçe öğrenme ve kısa süreli eğitimler için üniversitemize gelmektedir."

Rektör Akan'ın konuşmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni Türkiye Vizyonu ve Üniversiteler" konulu ders anlatımı yaptı.

Program, hediye ve plaket takdimi ile kokteylin ardından son buldu. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Omü Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement