Önemli Yurt İçi Olaylar - Son Dakika
Güncel

Önemli Yurt İçi Olaylar

Hakkari, Muş, Mardin, Hatay ve Iğdır'da teröristler karakollara uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu, Iğdır'daki saldırıda bir personel hafif şekilde yaralandı.

16.08.2015 16:19

Hakkari, Muş, Mardin, Hatay ve Iğdır'da teröristler karakollara uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu, Iğdır'daki saldırıda bir personel hafif şekilde yaralandı. Şırnak'ın Silopi ilçesinde yol kenarına park edilen patlayıcı yüklü bir araç, güvenlik güçlerince imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında, önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Muş'un Varto ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu bir grup, ilçe çıkışındaki TOKİ bölgesinde yol kesip kendilerine müdahale eden Emniyet Müdürlüğü ekiplerine uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Terör örgütü mensupları, Mardin'in Dargeçit ilçesinde, Bostanlı Jandarma Karakol Komutanlığına, Hatay'ın Belen ilçesinde jandarma komutanlığı hizmet binasına uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Saldırılarda herhangi bir zayiat olmadı.

Iğdır'da ise merkez Korhan Jandarma Karakol Komutanlığına bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Teröristler bir süre sonra 3-4 ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla karakola ikinci bir saldırı daha düzenledi.

Güvenlik güçleri, her iki saldırıya da anında karşılık verdi. Olayda hafif şekilde yaralanan bir personel, helikopterle Iğdır Devlet Hastanesine sevk edildi. Olay üzerine Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, teröristlerin bulunduğu bölgeyi ateş altına aldı. Bölgeye ayrıca bir adet taarruz helikopter kolu ile Jandarma Özel Harekat Timi sevk edildi.

Üs bölgesine saldırı

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluğundaki bir üs bölgesine, teröristler tarafından havanla silahlı saldırıda bulunuldu.

Teröristler, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığının 1069 Rakımlı Tepe Hudut Karakoluna havanla, Kale Tepe Hudut Karakoluna da uçaksavar silahı ve havanla saldırıda bulundular.

Mehmetçiğin karşılık verdiği saldırılarda herhangi bir zayiat meydana gelmedi. Olay üzerine Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, teröristlerin bulunduğu bölge ateş altına alındı.

-Patlayıcı yüklü araç yerinde imha edildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Cumhuriyet Mahallesi Kizir mevkisinde patlayıcı madde yüklü sivil bir aracın yol kenarına park edildiğini belirleyen güvenlik güçleri, yolu trafiğe kapattı. Patlayıcı madde yüklü araç, Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinde imha edildi. Yapılan incelemede araç içerisinde bir antitank mayını, dolu tüp düzeneği ve muhtelif patlayıcı madde olduğu tespit edildi.

Ayrıca, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığına ait unsurların operasyondan dönüşü esnasında, Mayın El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi tarafından, yola döşeli kablo bulundu. Ekiplerce yapılan kontrolde bölgede basınçtan kurtulma düzeneği ile tuzaklanmış, miktarı tespit edilemeyen amonyum nitrat patlatıcı madde belirlendi.

Ekipler, faaliyetin devamında, ikinci bir el yapımı patlayıcı daha tespit etti. Her iki düzenek de Şemdinli Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla imha edildi.

Öte yandan, Irak kuzeyinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensubu bir kişi, Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine silah ve teçhizatsız teslim oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Önemli Yurt İçi Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement