Optimist Yarışlarında Ülke Kupası Türkiye'nin Oldu (2) - Son Dakika
Güncel

Optimist Yarışlarında Ülke Kupası Türkiye'nin Oldu (2)

Optimist Yarışlarında Ülke Kupası Türkiye\'nin Oldu (2)

Ululararası OPTİMİSTLERİN MÜCADELESİ ÖDÜL TÖRENİ İLE SONA ERDİMuğla'nın Bodrum İlçesi'nde, dördüncüsü bu yıl düzenlenen 'Bodrum İnternational Optimist Regatta' ödül töreni ile sona erdi.

13.03.2016 22:49

Ululararası OPTİMİSTLERİN MÜCADELESİ ÖDÜL TÖRENİ İLE SONA ERDİ

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, dördüncüsü bu yıl düzenlenen 'Bodrum İnternational Optimist Regatta' ödül töreni ile sona erdi.  Bu yıl kez programına eklenen 'Ülke Kupası' mücadelesinde kupayı Era Yelken Kulübü'nden Efe Tulçalı'nın Türkiye'ye kazandırdığı organizasyonda dereceye girenlere ödülleri Manastır Otel'deki törenle verildi. İlk gün yarışlarında saatteki hızı 40 kilometreyi geçen rüzgar nedeniyle yaklaşık 1,5 saatlik aranın ardından yeniden denize açılan küçük yelkenciler, 4 gün boyunca bol rüzgarlı bir havada kıyasıya mücadele etti. Bodrum Belediyesi Bodrumspor'un ev sahipliğinde İçmeler mevkisi açıklarında yapılan yarışlarda renkli görüntüler oluştu.

BİRİNCİLİK KUPALARI TÜRKİYE'NİN OLDU

5 kategoride yapılan yarışlarda birincilikleri Türk sporcular aldı. Ülke kupasını Türkiye'ye kazandıran Efe Tulçalı genel klasmanda da birinci oldu. Kızlarda Okyanus Arıkan, junior kategorisinde Efe Güder, junior kızlarda Bilge Nur Yazıcı birinci oldu. Kategorilerde ilk üçte Türkiye dışındaki diğer ülkelerden, genel klasmanda Yunanistan'dan Georgios Papadakos, junior'larda Yunanistan'dan Marios Stathas ve junior kızlarda Amerika'dan Audrey Foley ikinci oldular. Kızlarda Almanya'dan Katarina Schwachoper üçüncülüğü elde etti. Ülke kupası yarışlarında ise Nino Tomow adlı sporcu ile Bulgaristan ikinci, Filip Miloszewski adlı sporcu ile Polonya üçüncü oldu.

Dereceye girenlere ödülleri Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Yönetim Kurulu Üyesi Erman Aras, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulüp Başkanı Rıza Karakaya ve Uluslararası Optimist Avrupa Başkan Yardımcısı Carla Lady Stanley tarafından verildi. TYF Yönetim Kurulu Üyesi Erman Aras, Türkiye'nin yelken sporunda Dünya çapında önemli bir yere geldiğini söyledi. Aras "Attığımız temellerin verimini alıyoruz. Çocuklarımızın şampiyonlukları da bizleri gururlandırıyor. Yelken sporunda bu işin üzerine biraz daha gidersek turizmimizi de renklendiririz. Farklı ülkelerin sporcuları bu yarışta bir araya geldi. 280 sporcuya ciddi bir ev sahipliği yaptık. Yelken sporu ile hem çocuklarımızı geliştirirken hem de turizme katkı sağlamış oluruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Optimist Yarışlarında Ülke Kupası Türkiye'nin Oldu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement